maandag 17 december 2018 | week 51
Home » Nieuws » Berkel snoept een punt weg bij BVCB in boeiende derby
Berkel-doelman Ken Stigt, toen nog binnen de lijnen, en Leon Rensink liggen beiden op de grond om Rob Rutten van BVCB van scoren af te houden. Foto: Rob Veldkamp.

Berkel snoept een punt weg bij BVCB in boeiende derby

BVCB-trainer Jan Everse des duivels

Berkel snoept een punt weg bij BVCB in boeiende derby

Bergschenhoek – Van de drie partijen, de twee voetbalteams en de toeschouwers, gingen er twee met een tevreden gevoel naar huis. De toeschouwers omdat ze een echte derby hadden gezien. En de tweede partij was het bezoekende CVV Berkel, dat na een 2-0 achterstand in de slotfase nog een punt veilig wist te stellen, eindstand 2-2. De kater was voor thuisploeg BVCB die een 2-0 voorsprong teniet zag gaan.

Rien Kuyvenhoven

Het leek al heel vroeg in de wedstrijd een ongelijke strijd te worden. Binnen een kwartier moest het bezoekende Berkel het zonder doelman Ken Stigt doen. Bij een doorbraak van BVCB, waarbij Rob Rutten leek te gaan scoren, kwam de doelman enigszins onbesuisd uit zijn doel, waardoor de twee voetballers met elkaar in botsing kwamen. Scheidsrechter Rick Turk uit Noordwijkerhout trok tot ieders verbazing rood voor de sluitpost van Berkel. Een overtreding? Ken Stigt: “Het was een botsing, dat zeker, maar ik kreeg zelf ook een trap onder mijn voet”.
Daar waar een gele kaart en een strafschop meer op zijn plaats was geweest, moest Berkel al vroeg met tien man verder tegen een BVCB, dat aspiraties heeft om dit seizoen de tweede klasse te verlaten. Jeremy Stork benutte de strafschop, 1-0.
Tim van der Vorm was na het wegzenden van Stigt en het in het veld brengen van doelman Daan Slager het slachtoffer van de zware beslissing ten nadele van de gasten. In het vervolg van de wedstrijd zouden de voetballers elkaar vooral in de eerste helft wat overtredingen betreft niet sparen. Arbiter Turk trok negen maal geel en tweemaal rood en had handen en voeten nodig om de wedstrijd niet te laten ontsporen.
BVCB had moeite om verdedigend orde op zaken te stellen. Trainer Jan Everse hierover na afloop: “We krijgen deze competitie teveel doelpunten tegen”. Vooral ook omdat Berkel, tegenhouden was in eerste instantie de enig mogelijkheid, via Freek van der Velden bleef loeren op de counter en hij zelfs een keer alleen voor BVCB-doelman Wesley van der Molen verscheen. De Hoekse doelman greep echter tot twee keer goed in.

Dom

De wedstrijd leek gespeeld toen Jeremy Stork op aangeven van Denzel Medar al na tien minuten in de tweede helft de stand op 2-0 bracht. “Op dat moment wist ik, dat er voor ons niet veel meer te halen viel”, verkondigde Berkel-trainer Cor den Daas na afloop. “Als je na een kwartier je doelman kwijt bent en op achterstand wordt gezet en vervolgens na rust nog eens een doelpunt tegen krijgt, dan weet je dat het moeilijk wordt hier nog wat weg te halen. Zeker tegen een ploeg die het spel wist te maken.”
“Ongelofelijk dom”, zo karakteriseerde Jan Everse het vervolg waarin de thuisclub in een zetel met drie punten naar de eindstreep leek te gaan. “Ongelofelijk dom, omdat je met een 2-0 voorsprong en een man meer op het veld deze wedstrijd had moeten uitspelen en met vijf doelpunten verschil had moeten winnen. Je pakt nog een strafschop (Freek van der Velden werd door Kevin Paqué tegen de grond gelopen waar scheidsrechter Turk, zij het met een beetje fantasie, ook een strafschop in zag) en toen was de organisatie helemaal verdwenen.”
Berkel – aanvoerder Erwin van der Stoep faalde echter tegenover Van der Molen. Een misser die enkele momenten later door Bart van den Dool werd goed gemaakt toen hij heel simpel alsnog de 2-1 op het scorebord bracht. Daarna was de beer los bij Berkel die de thuisclub geen enkele doelrijpe kans meer toestond. Berkel dwong doelman Wesley van der Molen zelfs nog een keer via een vrije trap van Leon Rensink tot een uiterste krachtinspanning. De vrije trap even later van Rob Vermeer was van zo’n hoog gehalte, dat hij het antwoord schuldig moest blijven, 2-2.
Terwijl uit de kleedkamer van Berkel de geluidsbox zijn werk deed, was het doodstil aan de overzijde bij de thuisclub. Tevredenheid op het gezicht van Berkel-trainer Cor den Daas. “Al na een kwartier denk je met tien man niets meer te kunnen winnen. Gaandeweg de wedstrijd zie je dat BVCB het moeilijk heeft met ons opportunistische spel. Ik moet wel zeggen, dat hun veldspel beter was. Maar ons spel met diepte bracht ze vaak in verlegenheid. Na die 2-1 van Bart (Van den Dool, red.) dan voel je wel wat. Zeker omdat zij ook met tien man kwamen te staan. Eén punt voor ons hier is goed. Voor BVCB misschien te weinig; zij lijken moeite te hebben met het moeten.”
Jan Everse had weinig goede woorden voor zijn team. “Ongelofelijk, 2-0 voor en dan zo eindigen. Een heel domme actie ook van onze verdediger (Kevin Paqué, red.). Na die rode kaart was de organisatie helemaal zoek. Een ploeg die de lange bal hanteert moet je niet zo gevaarlijk laten worden. Berkel heeft vanaf het begin lopen bikkelen. Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen. Bij BVCB is het allemaal te vrijblijvend, zeker ook weer deze wedstrijd.”

Check Also

TOGB maakt van SVV een legpuzzel

Berkel en Rodenrijs - Is het de kracht van TOGB zelf of de onkunde van de tegenstanders in de tweede klasse D. Eigenlijk is het antwoord snel gevonden. Als je na tien competitiewedstrijden als ongeslagen koploper door het leven gaat is het niet alleen geluk of onkunde bij andere ploegen. De 4-0 overwinning op het bezoekende SVV sprak andermaal boekdelen over de dadendrang van de Berkelse formatie. Dit mede ingegeven door het feit, dat de uitslag veel groter had kunnen zijn.

Geef een reactie