woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Commentaar » Vuurwerk

Vuurwerk

We horen af en toe al geknal van vuurwerk. De een kan niet wachten tot het eind december is en de ander gruwt ervan. Wie er zeker van zal gruwen is de eigenaar van een auto die zaterdagmiddag op sportpark Het Hoge Land geparkeerd stond. Bezoekers van sportwedstrijden hoorden een harde klap, maar dat met het vuurwerk een auto vernield was, kon men niet vermoeden. Ook de eigenaar niet.
Onbegrijpelijk dat mensen dit doen, en dat ook zomaar overdag. Je bent met een beetje pech door anderen te zien. Wat bezielt je trouwens om de spullen van andere mensen te vernielen. We zijn verontwaardigd als bloempotten of prullenbakken de lucht in vliegen, maar een auto? Die netjes op een gewone zaterdagmiddag geparkeerd staat op een sportpark in Berkel en Rodenrijs?
Waar gaan we naar toe. Ik hoop dat inwoners zich realiseren dat het steeds belangrijker wordt je als getuige te melden. De mate van vandalisme wordt steeds erger. Het gaat niet meer alleen om een bloempot. De daders moeten in de kraag gevat worden en ter verantwoording worden geroepen. Gelukkig komt het steeds vaker voor dat getuigen 112 bellen als ze onraad zien. Hierdoor zijn al diverse inbraken voorkomen en konden verdachten worden aangehouden.
Helaas ontbreekt het de politie vaak aan capaciteit, zodat er niet direct gereageerd kan worden. Een schone taak voor de nieuwe regering. Maar dat neemt niet weg het voor je medebewoners op te nemen en in actie te komen ofwel aan de bel te trekken bij het zien van vandalisme of andere verdachte situaties. En misschien was jij er zaterdagmiddag wel bij en kan je niet slapen, omdat je “vriend” de grote man uit hing terwijl jij toekeek toen hij de auto met vuurwerk vernielde en jullie daarna wegrenden. Misschien wordt het voor jou ook tijd je verhaal te doen.

Annette Docter

Check Also

Huis van de Samenleving

Huis van de Samenleving Rabobank Bergschenhoek maakte bekend dat het verhuist naar de centrale hal …

Geef een reactie