donderdag 18 oktober 2018 | week 42
Home » Lezersschrijven » Vertrek gemeentesecretaris

Vertrek gemeentesecretaris

Afgelopen week stond er in het AD een zeer slecht en misleidend verhaal, over het voorgenomen vertrek van de gemeentesecretaris van Lansingerland. Of is het zo slecht door de gemeente Lansingerland naar buiten gebracht? Er wordt gesuggereerd dat de secretaris opstapt na elf dienstjaren daar hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Voor zijn geweldige inzet in die elf zware jaren zou de secretaris een behoorlijke zak duiten mee krijgen.
Geachte inwoners van Lansingerland, mijns inziens klopt dit verhaal niet.
Alhoewel ik niet (altijd) een hoge pet op heb van ons gemeentebestuur geloof ik niet dat ze zulke slechte afspraken kunnen maken. Ik heb daar trouwens twaalf jaar voor Leefbaar Bergschenhoek/3B aan deel genomen en heb dus ook gedeeltelijk boter op mijn hoofd. In die tijd is er in mijn fractie meerdere keren gesproken over het functioneren van de gemeente secretaris. Wij waren toen niet onverdeeld gelukkig met zijn functioneren. Het probleem is dat de gemeenteraad daar niet over gaat. Waarschijnlijk heeft de secretaris zijn reilen en zeilen, in zijn jaarlijkse functioneringsgesprek, toch altijd weer goed kunnen verklaren. Al met al hoop ik dat het college wel begrijpt dat het bewuste artikel in het AD grote onrust onder de bevolking teweegbrengt. Het zou hen dan ook sieren om in het AD een duidelijke uitleg te geven wat er nu werkelijk aan de hand is en dit artikel tevens in deze krant laten plaatsen. Laten wij afwachten!

Hans Dirkzwager
Bergschenhoek

Check Also

Zonnebloem bedankt!

Op dinsdag 25 september organiseerde de Zonnebloem weer een middag voor ouderen en gehandicapten in …

Geef een reactie