woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Lezersschrijven » Snip en Snap

Snip en Snap

Snip en Snap was een komisch duo in de vorige eeuw, leuke humor. De Snip in Bleiswijk lijkt een klucht te worden maar leuk is het niet. Neem nu het verschil in de boekwaarde en de waarde voor de OZB dat verschilt talloze snippen (een snip was honderd gulden). De boekwaarde ligt de gemeenteraad als een zware steen op de maag. Maar wie heeft de Snip aangekocht, zomaar ja gezegd voor die prijs? Er schijnen nog kluizen aanwezig te zijn, maar die hoeft men niet te gebruiken om het vermogen van Lansingerland in te bewaren. Oh ja gemeenteraad, ik kom op een geweldig idee, als jullie nu de Eneco aandelen verkopen dan kunnen jullie die daar goed bewaren, want ik betwijfel of ze in goede handen zijn. U kunt ze natuurlijk ook gebruiken om het gemeentehuis te herstellen. Er zijn erbij die ze willen verkopen omdat er bij Eneco topsalarissen worden betaald. In mijn ogen verdienen B en W en de gemeenteraad van Lansingerland topsalarissen als gevolg van de vorming van Lansingerland in vergelijking wat een gemeenteraadslid van Bleiswijk kreeg. Het zou niet erg zijn als ze het waard zouden wezen. Alles na de fusie zou beter worden en vooral de veiligheid, het politiebureau gewaarborgd. Ook hier een klucht van ongekende omgang.
Vorige week was er een incident in Bleiswijk. De politie kwam na 40 minuten omdat er geen busje aanwezig was. In Bleiswijk wordt het liedje ‘busje komt zo’ veelvuldig gezongen.
Er schijnt nog een klucht voorgevallen te zijn, er waren veel mensen in het gemeentehuis om hun rijbewijs te verlengen, ja dat kan zomaar zonder afspraak uren wachten. Er komt een bruidspaar binnen met hun gasten om te trouwen, maar op het gemeentehuis wist men van niets, terwijl er een ambtenaar geregeld moest worden. Ja, dat duurt natuurlijk wel even. Toen mochten de bruiloftsgasten op de trap plaatsnemen, gelukkig werd er nog wel getrouwd en kon er nog gefeest worden.
Een poosje geleden was er nog een feest het 10-jarig bestaan van Lansingerland, wie dat bedacht heeft weet ik niet, maar schijnbaar is men nogal zelf ingenomen met zichzelf en nu komt men er achter dat het wel goedkoper had gekund. Ik kan nog wel meer voorbeelden noemen, maar dan wordt dit stuk te lang.
Als voormalig gemeenteraadslid van Bleiswijk had ik een doemscenario voor ogen, maar dat het zo erg zou zijn, kon ik niet voorzien. Maar let op B en W en gemeenteraad: in Bleiswijk is niets meer te halen, we hebben nog wel lege kluizen en met de woorden van Kees Heugens een kale kip. Maar er gloort hoop aan de horizon, namelijk de Eneco gelden, maar die zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik hoop dat u hem snapt.

Martin de Hoog
Bleiswijk

Check Also

AED omgeving Berkelsezoom

In Lansingerland maakt een aantal inwoners zich hard zoveel mogelijk bewoners in hun omgeving een …

Geef een reactie