woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Commentaar » Sirenes

Sirenes

Ik vraag mij wel eens af of andere mensen het ook horen. Sirenes, ik hoor ze bijna dagelijks. Nou scheelt het wel dat ik woon en werk in de gemeente en daarbij ook nog eens dagelijks buiten loop om onze viervoeter wat ruimte te geven. Dan valt veel je op. Maar elke keer verbaas ik mij er over en denk ik meteen: Wat is er nu weer aan de hand? Het lijkt ook steeds meer te worden. Vorige week was het helemaal raak in de vroege ochtend met een cirkelende helikopter boven Lansingerland, die maar niet wegging. En als je dan in de media leest wat er allemaal huist in onze kleine leuke woonkernen, dan schrik ik mij rot. De criminaliteit neemt af in de grote steden, ja dat snap ik, het neemt toe in de randgemeenten. Helaas hoort Lansingerland daar ook bij. Je hoort mensen wel eens zeggen, meer blauw op straat. Nou, ik kom bijna elke wandeling buiten in onze wijk of in de recreatie ergens onderweg wel een politieauto tegen. Het geeft een dubbel gevoel. Enerzijds de vraag, wat is er aan de hand, anderzijds biedt het mij ook een gevoel van veiligheid, alhoewel dat laatste waarschijnlijk een beetje schijn is. Hoe dan ook, ik woon hier best en voel mij nooit echt onveilig, maar dat kan ook met de aanwezigheid van mijn viervoeter te maken hebben.

Annelies Moerel

Check Also

Huis van de Samenleving

Huis van de Samenleving Rabobank Bergschenhoek maakte bekend dat het verhuist naar de centrale hal …

Geef een reactie