woensdag 15 augustus 2018 | week 33
Home » Algemeen » Lichtjesavond Lansingerland om te vieren, te eren en te gedenken

Lichtjesavond Lansingerland om te vieren, te eren en te gedenken

Samenwerking Lionsclub en Vrienden Hospice Lansingerland

Lichtjesavond Lansingerland om te vieren, te eren en te gedenken

Lansingerland – Zaterdagavond 4 november vindt voor de eerste keer de Lichtjesavond Lansingerland plaats. Alle inwoners, oud en jong, zijn van harte welkom. Er worden met elkaar kaarsjes aangestoken voor mensen die we herdenken, mensen die we missen of mensen bij wie we graag even stil willen staan. Het thema luidt daarom Vieren, Eren en Gedenken. Belangstellenden zijn om 19.00 uur welkom in de tent naast zwembad De Windas aan de Berkelseweg te Bergschenhoek.

Het programma vindt plaats tussen 19.00 en 20.00 uur. Vanaf 18.45 uur is iedereen welkom in de tent. Er kan tegen een geringe vergoeding een warm drankje met wat lekkers worden besteld. Voor de kinderen zijn er lampions te koop.
Om 19.00 uur heet de organisatie iedereen welkom. Daarna volgt een kort optreden van middenkoor De Juiste Stemming uit Berkel en Rodenrijs. Dichter Hans Cieremans uit Bleiswijk draagt één van zijn eigen gedichten voor.
Om 19.30 deelt uitvaartonderneming Serry gratis kaarsen uit aan alle deelnemers en start de korte wandeling. Aan het eind van de wandeling plaatsen alle deelnemers hun kaarsje op een plekje in het veld. Rond 20.00 uur zijn we terug in de tent en is er nog gelegenheid tot napraten en iets te drinken.
Deelname aan de Lichtjesavond is gratis. Men hoeft zich vooraf ook niet aan te melden. Parkeren van de auto is mogelijk bij het zwembad. Ook kan men daar fietsen plaatsen. Bij regenachtig weer wordt geadviseerd stevige schoenen aan te trekken.

De organisatie

De Lichtjesavond is een initiatief van de Lions in Berkel en Rodenrijs en de Vrienden van Hospice Lansingerland. De Lions nodigen voor deze avond ook de eigenaren van de bomen in het Lionsbos uit. Zij kunnen hun kaarsje bij de eigen boom plaatsen. De Vrienden van Hospice Lansingerland hebben in de tent een tafeltje ingericht waar u informatie kunt vinden over het hospice in Berschenhoek. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig die graag meer vertellen over het dagelijks leven in het hospice. Alle inkomsten van deze avond komen, na aftrek van de kosten, ten goede van het hospice.
Informatie: Jeanette Voets, voorzitter Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland via (06) 20436458 of per mail via jeanettevoets@gmail.com.

Check Also

SchuldHulpMaatjes gezocht

Lansingerland – In veel huishoudens krijgen mensen de touwtjes niet meer aan elkaar geknoopt. Problematische …