dinsdag 18 september 2018 | week 38
Home » Advertorial » SponsorKoning informeert sportverenigingen
Lansingerland - Op uitnodiging van Jordy Koelhuis van PLUS Koelhuis en Out of the Box Marketing BV kwam een aantal afgevaardigden van clubs samen met de wethouder naar het gemeentehuis om een informatieavond bij te wonen over een grootschalige sponsoractie in de regio onder de naam SponsorKoning.

SponsorKoning informeert sportverenigingen

SponsorKoning informeert sportverenigingen

Lansingerland – Op uitnodiging van Jordy Koelhuis van PLUS Koelhuis en Out of the Box Marketing BV kwam een aantal afgevaardigden van clubs samen met de wethouder naar het gemeentehuis om een informatieavond bij te wonen over een grootschalige sponsoractie in de regio onder de naam SponsorKoning.

Trees Borkus-Henskens

Alle sportverenigingen kunnen deelnemen aan een crowdfund platform dat voor verenigingen geopend zal worden. Verenigingen kunnen hun wensen, in de vorm van een benodigd bedrag, realiseren door hun crowd een donatie te laten doen. De donatie zal beloond worden met een tegenprestatie in de vorm van een sponsorboekje vol met aanbiedingen van lokale horeca en retailers plus gratis producten uit de supermarkt. Binnen het SponsorKoning Crowdfund platform heeft elke vereniging haar eigen crowdfund pagina. Daarop krijgt de vereniging de ruimte om haar wens kenbaar te maken en de potentiële donateurs te overtuigen om de vereniging te steunen.
Het doel van deze campagne is tweeledig: zowel het realiseren van de wensen als de euro lokaal te laten besteden bij de winkeliers. Een win-win situatie voor alle partijen. De vereniging ontvangt extra sponsorgeld en realiseert haar wens, de leden genieten van de gerealiseerde wens, de consument geniet van lokaal voordeel en de lokale winkeliers ontvangen meetbaar omzet in de kas.

Crowdfunding

Rogier van Essen vertelde de opzet van het geheel. “De vereniging bepaalt een doel waar geld voor ingezameld moet worden. Daarbij stellen zij tevens een mooie tegenprestatie voor degenen die bereid zijn geld te geven. Alle donaties worden veilig ingezameld via Ideal en geregistreerd. Er wordt een promotiebanner op de club of vereniging geplaatst met daarop zowel de tussenstand als de website. Bovendien mag de campagne slechts een maand duren. Bepaal eerst in een kleine groep wat je gaat doen en hoe een actie kan gaan leven in de vereniging. Een leuke manier van crowdfunding is het SponsorKoning Sponsorboekje dat de donateur als tegenprestatie ontvangt. Het boekje bevat allerlei gratis producten en korting aanbiedingen van de lokale supermarkt. Dus als de donateur bijvoorbeeld 10 euro doneert ontvangt hij een boekje met een minimale waarde van 100 euro of meer.”
Het was voor Lansingerland een eerste kennismaking met de SponsorKoning, maar inmiddels zijn elders in het land al heel wat clubs en verenigingen die hem hebben ingezet. Voor meer informatie: www.sponsorkoning.nl.

Check Also

Inloopavond bij Fundament

Bergschenhoek - De medewerkers van Fundament zetten woensdagavond 26 september van 17.00 tot 21.00 uur de deur van hun pand aan de Dorpsstraat 5 in Bergschenhoek open voor iedereen die woonvragen heeft.