woensdag 19 september 2018 | week 38
Home » Advertorial » Fred Lekx neemt het roer over bij AH Bleiswijk

Fred Lekx neemt het roer over bij AH Bleiswijk

Fred Lekx neemt het roer over bij AH Bleiswijk

Bleiswijk – Hij was al enkele jaren een bekend gezicht in de supermarkt van Bleiswijk, maar nu voormalig eigenaar van AH Frans de Jong besloot zijn werkzame carrière af te sluiten vond hij een goede opvolger in de persoon van Fred Lekx die zijn supermarkt aan de Dorpsstraat van hem wilde overnemen.

Trees Borkus-Henskens

Met ingang van 11 september is Fred dus de nieuwe eigenaar. Een man met 40 jaar ervaring in de branche. “Ik begon ooit als jochie in Alphen aan den Rijn al een handje te helpen bij de rijdende melkboer. Ik zal een jaar of twaalf geweest zijn en vond het prachtig. Toen ik wat ouder werd vervolgde ik mijn werk in de groente- en fruithandel en vervolgens vond ik werk in een supermarkt in de regio Alphen aan den Rijn. Tot mijn 25ste, want toen nam ik het besluit om zelfstandig ondernemer te worden.”

Rotterdam

Fred opende een supermarkt in Rotterdam; de stad waar ook Frans de Jong in die jaren werkte. “We waren toen eigenlijk elkaars concurrent, want we zaten bij twee verschillende formules. Via wat omwegen en de veranderingen in de branche kwamen we echter na enkele jaren bij dezelfde formule terecht. Ruim vijftien jaar werkte ik mee in de zaak van Frans. Vanuit Rotterdam verhuisde hij naar Nootdorp en vervolgens naar Bleiswijk en ik reisde met hem mee. Hier in Bleiswijk troffen we een ‘museum’ van supermarkt de Boer aan. Daar moest flink wat aan gebeuren en via de Jumboformule en vervolgens vijf jaar geleden AH zijn we nu een mooie en eigentijdse supermarkt geworden. We zitten hier inmiddels ruim acht jaar en zijn al aardig gewend.”

Hetzelfde

De zaak blijft hetzelfde, evenals de medewerkers en de sfeer; alleen heeft Frans afscheid genomen en zijn bedrijf overgedragen aan Fred. “We hebben naar het moment van overname toegewerkt, want er lagen al afspraken van de tijd dat we nog in Rotterdam zaten. De fijne sfeer in de winkel blijft dezelfde; wat goed is moet zo blijven en verbeteringen moet je aanpakken. Ik voel me als een spin in het web en we vinden het allemaal schitterend dat AH op dit moment zo dynamisch bezig is; daar sluiten wij ons graag bij aan. Als supermarkt waar de dagelijkse boodschappen uitgebreid te vinden zijn en er bovendien voor de deur geparkeerd kan worden.”

Check Also

Sportspreekuur bij Houwaart weer van start

Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele therapie Houwaart is weer van start gegaan met het wekelijkse sportspreekuur dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Elke donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur kan iedereen daar vrij binnen wandelen op de locatie van de praktijk aan de Krugerlaan 9.