donderdag 16 augustus 2018 | week 33
Home » Algemeen » Alexandra Alink signeert kinderboek bij Van Atten

Alexandra Alink signeert kinderboek bij Van Atten

‘Elfenstof in Drabbeldam’

Alexandra Alink signeert kinderboek bij Van Atten

Berkel en Rodenrijs – De Berkelse Alexandra Alink signeerde donderdagmiddag tijdens de Kinderboekenweek haar kinderboek ‘Elfenstof in Drabbeldam’, uitgegeven door BOOK2B Kinder- en jeugdboeken. Dat gebeurde bij Kantoorboekhandel Van Atten in de Kerkstraat.

Trees Borkus-Henskens

Alink geeft een goed beeld van de kinderwereld. Ze begrijpt hoe het is wanneer er tegen je zin voor je wordt besloten en gesproken. In haar debuut ‘Elfenstof in Drabbeldam’ legt ze het onbegrip van volwassenen voor kinderen genadeloos bloot. Op sprookjesachtige wijze beschrijft de Berkelse schrijfster de wereld en ze weet de lezer met humor en spanning te boeien.
Het verhaal gaat over Annemarie die het thuis moeilijk heeft. Haar ouders zijn verschrikkelijk en ook de andere inwoners in Drabbeldam hebben geen oog voor kinderen. Als Annemarie weer eens onterecht op haar kamer zit leert ze het elfje Elferia kennen. Elferia is stoer en samen beleven ze allerlei avonturen. Je wordt meegenomen naar de wereld van Annemarie in Drabbeldam. Je maakt kennis met haar ouders, hoofdmeester Drilbui, mevrouw Van ’t Zelfde, meneer Gnieper en nog vele anderen. ‘Elfenstof in Drabbeldam’ is geschikt voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar en is ook leuk om uit voor te lezen. De tekeningen in het boek zijn van de hand van Xantha-Iris Vorst.

Eerste boek

“Verhalen vertellen heb ik altijd gedaan en sinds een paar jaar heb ik de moeite genomen om ze op te schrijven. Ik houd ontzettend van humor, maar kan heel slecht tegen dingen die ik onredelijk of oneerlijk vind. Dit is ook een van de redenen dat ik nu eens echt een boek wilde schrijven. Als kind las ik allerlei schrijvers (Astrid Lindgren, Roald Dahl, Guus Kuijer) en heel veel sprookjes. Wellicht herkent de lezer dit ook in mijn verhalen.”
Inmiddels wordt uitgekeken naar het tweede boek van Alexandra dat in de maand november wordt gepresenteerd: ‘Muzak in Drabbeldam’. “Daar heb ik hard aan gewerkt. Het derde boek is eveneens in voorbereiding en zal in 2018 verschijnen.”
De Berkelse schrijfster leest veel voor op scholen. “Het boek is aantrekkelijk voor zowel jongens als meisjes. Van sommige kinderen hoor ik dat ze het al meerdere keren hebben gelezen of er een spreukbeurt over hebben gehouden; natuurlijk leuk om te horen. Ook in Lansingerland lees ik voor en er zijn tevens al diverse aanvragen vanuit de hele regio. In het boek zit herkenning voor alle leeftijden en ook volwassenen genieten. De lezer heeft vaak een voorkeur voor een bepaald personage en bovendien vinden ze het een spannend verhaal.’
Het boek is voor € 14.99 verkrijgbaar bij de Berkelse boekhandel. Het telt 160 pagina’s en heeft een harde kaft met een fraaie voorkant.

Check Also

Poging tot moord op de prins

Een van mijn roemruchte voorgangers als hervormd predikant in Bleiswijk is dominee Slaet. Heel oud …