woensdag 21 februari 2018 | week 08
Home » Algemeen » Cursus Ziekenverzorging thuis
Lansingerland - Het thuis verzorgen van een zieke is geen gemakkelijke opgave. Voor wie hulp krijgt van een wijkverpleegkundige en/of een verzorgende blijft er nog heel wat werk en zorg over. Om het thuis verzorgen van een zieke gemakkelijker te maken organiseert het steunpunt Mantelzorg samen met Buurtzorg de cursus Ziekenverzorging thuis.

Cursus Ziekenverzorging thuis

Cursus Ziekenverzorging thuis

Lansingerland – Het thuis verzorgen van een zieke is geen gemakkelijke opgave. Voor wie hulp krijgt van een wijkverpleegkundige en/of een verzorgende blijft er nog heel wat werk en zorg over. Om het thuis verzorgen van een zieke gemakkelijker te maken organiseert het steunpunt Mantelzorg samen met Buurtzorg de cursus Ziekenverzorging thuis.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op de dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur op 31 oktober, 7, 14 en 21 november. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Deelnemers leren bijvoorbeeld hoe zij een bed kunnen verschonen terwijl de zieke erin ligt en hoe problemen als gevolg van bedlegerigheid kunnen worden voorkomen. Daarnaast wordt ingegaan op hulpmiddelen in en rondom het huis, voeding en medicatie.
Ook de psychische aspecten van ziek zijn komen aan de orde, zowel met betrekking tot de zieke als wat het voor de familie kan betekenen. Wat zijn de gevolgen als iemand te horen krijgt dat hij ziek is en niet meer beter kan worden. Bij een chronische ziekte kan het leven en de daarbij behorende toekomstplannen veranderen. Wat kan de omgeving dan betekenen voor een zieke?

Aanmelding

De cursus Ziekenverzorging thuis is bedoeld voor (aankomende) mantelzorgers en belangstellenden die meer willen weten over zorg. De cursus wordt gegeven door twee wijkverpleegkundigen van Buurtzorg. Locatie: Notaris Kruytstraat 36 te Bergschenhoek.
Belangstellenden voor de cursus kunnen een mail sturen naar: w.hoek@buurtzorgnederland.com of bellen met tel. 06-51423473 (Winnie Hoek van Buurtzorg), bereikbaar op maandag en woensdag tussen 13.00 en 18.00 uur. Kosten: € 15,- voor de totale cursus.

Check Also

Het belang van het kind staat centraal

Lansingerland - Enver is de nieuwe fusieorganisatie van FlexusJeugdplein, Stek Jeugdhulp en TriviumLindenhof. Een organisatie voor jeugd en opvoedhulp in Lansingerland, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Sinds september heeft Enver een nieuwe werklocatie in de Klaver, Noorderparklaan 24 te Bergschenhoek. Dit is tevens de locatie van de collega's van CJG en GGZ-Delfland. Paul Steenbergen is gebiedsmanager van Enver. Enthousiast vertelt hij over de organisatie en de aandachtsgebieden in Lansingerland.