woensdag 19 september 2018 | week 38
Home » Advertorial » Tandartsenpraktijk Lansingerland breidt uit

Tandartsenpraktijk Lansingerland breidt uit

Tandartsenpraktijk Lansingerland breidt uit

Berkel en Rodenrijs – Vorig jaar september verhuisde Reinier van der Linde met zijn Tandartsenpraktijk Lansingerland van Bergschenhoek naar een fraai en ruim pand aan de Ranonkelweg 1 in Berkel en Rodenrijs. Een hele stap, maar wel een weloverwogen, want de praktijk groeide en die groei heeft zich voortgezet.

Trees Borkus-Henskens

Naast tandarts Reinier is het team onlangs versterkt met een tweede tandarts. Jan Winters is de gelederen komen versterken. Hij studeerde in 2014 af in het Belgische Leuven. “Een pittige studie,” zo weet Reinier. “We kennen Jan als een harde werker, enthousiast, precies en een expert in het implanteren; een aanvulling voor de praktijk.”

Doorzichtige beugels

“Met zijn komst kunnen we ook de doorzichtige beugels plaatsen. Een relatief nieuwe techniek waar vraag naar is. Met name van oudere mensen die een paar tanden recht willen hebben en geen zin hebben in een complete beugel in hun mond. Deze nieuwe beugel wordt op maat gemaakt en is uitneembaar. Hij moet wel 22 uur per dag worden gedragen, maar kan er even uit tijdens het eten. Om de twee weken wordt de beugel verwisseld voor een nieuwe en eens per maand volgt een bezoek aan de tandarts. Er zijn al goede resultaten mee bereikt.”

Nieuwe technieken

Tandartsenpraktijk Lansingerland blijft nieuwe technieken toepassen in de praktijk, maar het moet passen bij de kwaliteit en het team moet er achter staan. Het moet iets brengen. “We blijven kritisch. We moeten er blij van worden en het moet iets toevoegen. Zoals bijvoorbeeld het digitaal afdrukken met een scanner, zodat er niet meer gehapt hoeft te worden voor het plaatsen van een kroon. We werken ook met een loepbril om alle details van elk gebit goed te kunnen bekijken.”

Mondhygiëne

Mondhygiëne en de zorg daarvoor nemen een belangrijke plaats in binnen de Berkelse praktijk. Sandra de Jong weet: “Voorkomen is beter dan genezen, dus wij besteden veel aandacht aan zowel poetsinstructies bij de jeugd als bewustwording. Elk kind komt minimaal een keer bij ons voor een instructie, waarmee we hopen dat ze secuur met hun gebit om gaan met goede ondersteuning. Dat gebeurt met voorlichting, maar ook met goed gebruik van fluoride. En natuurlijk met werken aan een gezond gebit, want we zeggen liever dat het er prima uitziet dan dat een behandeling noodzakelijk is. Zeker bij de jeugd!”
Inmiddels is het hele pand aan de Ranonkelweg gevuld. Naast de tandartsen en de mondhygiëniste hebben zich er tevens een osteopaat en een kinderpsycholoog gevestigd.

Check Also

Sportspreekuur bij Houwaart weer van start

Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele therapie Houwaart is weer van start gegaan met het wekelijkse sportspreekuur dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Elke donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur kan iedereen daar vrij binnen wandelen op de locatie van de praktijk aan de Krugerlaan 9.