donderdag 16 augustus 2018 | week 33
Home » Lezersschrijven » Herfst in de polder

Herfst in de polder

Het is een wat winderige dag. We krijgen nog een staartje van de orkaan Irma de komende dagen. Geen nazomertje meer. Ook de wolken rond de opkomende zon zijn wat rood en dat voorspelt niet veel goeds. Er is al zoveel water gevallen de laatste weken. De polder is doorweekt en het water moet worden afgevoerd. Gelukkig is er veel waterberging bijgekomen en kan de polder weer wat opdrogen. Maar spreeuwen trekken zich nergens wat van aan. Ze zorgen voor een murmelend geluid en zitten met z’n allen boven in de boom. Dan weer vliegen ze op als ze ergens van schrikken. Wat een prachtig gezicht is dat. In de verte scheren ze over de weilanden en weer omhoog met z’n allen. Dat vormt een hele wolk met spreeuwen. Een groep kauwtjes is ook van de partij. Ik zie ze vliegen over de huizen heen. Mooi zijn ze met hun zwarte kleur. Op een stuk weiland in de polder staat de mais te wachten op de oogst. De bladeren van de bomen verkleuren van geel en soms naar oranje en dwarrelen naar de grond. Als in een cirkel vallen ze rond de boom. De koeien zijn nog te vinden in de polder, schapen hebben een lekkere wollen vacht en kunnen langer buiten blijven. De nachten worden langer en kouder. Ja, het is echt herfst geworden.

Margreet Smit- van der Burg
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Chillplekken in Lansingerland

Het nieuws dat de gemeente Lansingerland heeft bekend gemaakt waar vier locaties voor chillplekken komen, …