dinsdag 17 oktober 2017 | week 42
Home » Lezersschrijven » Integratie (3)

Integratie (3)

Integratie = het gelijkwaardig opnemen van een bevolkingsgroep van een ander ras in de maatschappij van het overheersende ras (volgens van Dale). Natuurlijk zijn lelijke tuinen en gordijnen niet fijn om te zien, maar:
Een vluchteling neemt zijn tuingereedschap(als hij al een tuin had) niet mee. Ook geen naaimachine om de gordijnen uit de kringloopwinkel op maat te maken. De overheid doet zeer weinig en alle hulp moet van vrijwilligers komen. Die zijn er te weinig!!!
Wil de buurt iets doen tegen deze “verpaupering”, wees dan een goede buur en help en geef het voorbeeld. Dat vergroot tegelijk de taalvaardigheid en wederzijds begrip.

Else Stuip
Bleiswijk

Check Also

Zonnebloem bedankt

Eenmaal per jaar is het de gewoonte dat de Zonnebloemverenigingen Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en …