zondag 23 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Week van de Oefentherapie
Lansingerland - Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat veel mensen te weinig of niet goed bewegen. Dit leidt tot verschillende klachten. Die kunnen voorkomen worden door een tijdig bezoek aan de oefentherapeut.

Week van de Oefentherapie

Lansingerland – Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat veel mensen te weinig of niet goed bewegen. Dit leidt tot verschillende klachten. Die kunnen voorkomen worden door een tijdig bezoek aan de oefentherapeut.

Wat doet een oefentherapeut Cesar-Mensendieck eigenlijk? Maak kennis met de specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag tijdens de Week van de Oefentherapie, van 9 tot en met 13 oktober.
Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma, Parkinson of astma, kunnen problemen ontstaan met het bewegingsapparaat. Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een onjuiste houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. De oefentherapeut maakt cliënten bewust van hun eigen fysieke mogelijkheden. Zij worden gecoached bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van de eigen mogelijkheden.
STAP Oefentherapie nodigt geïnteresseerden uit voor een gratis houdingscheck tijdens de week van de oefentherapie. STAP oefentherapie is een samenvoeging van de praktijken Oefentherapie Cesar van Inge Verhoeven, Cesartherapie Minou van Minou de Jong- Lensen en Oefentherapie Bunnik van Laura Bunnik. De gratis houdingscheck is mogelijk op afspraak op één van de locaties in Lansingerland of Hillegersberg/Schiebroek. Stuur een email naar info@stap-oefentherapie.nl, bel naar 010-820 88 92 of kijk voor meer informatie op www.stap-oefentherapie.nl.

Check Also

Rotta Kapoentjes gaan weer starten

Bergschenhoek - Buiten valt er altijd genoeg te zien en te horen. De zomer komt op zijn einde en de herfst laat zich al zien. Een heerlijke periode om een nazomer-ontdektocht te doen met uw kind of kleinkind. Bladeren, zaden en welke kriebeldiertjes zie je nu? Woensdag 26 september is het weer tijd voor mini-avontuur bij de Rotta Kapoentjes.