maandag 18 juni 2018 | week 25
Home » Algemeen » Week van de Oefentherapie
Lansingerland - Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat veel mensen te weinig of niet goed bewegen. Dit leidt tot verschillende klachten. Die kunnen voorkomen worden door een tijdig bezoek aan de oefentherapeut.

Week van de Oefentherapie

Lansingerland – Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat veel mensen te weinig of niet goed bewegen. Dit leidt tot verschillende klachten. Die kunnen voorkomen worden door een tijdig bezoek aan de oefentherapeut.

Wat doet een oefentherapeut Cesar-Mensendieck eigenlijk? Maak kennis met de specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag tijdens de Week van de Oefentherapie, van 9 tot en met 13 oktober.
Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma, Parkinson of astma, kunnen problemen ontstaan met het bewegingsapparaat. Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een onjuiste houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. De oefentherapeut maakt cliënten bewust van hun eigen fysieke mogelijkheden. Zij worden gecoached bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van de eigen mogelijkheden.
STAP Oefentherapie nodigt geïnteresseerden uit voor een gratis houdingscheck tijdens de week van de oefentherapie. STAP oefentherapie is een samenvoeging van de praktijken Oefentherapie Cesar van Inge Verhoeven, Cesartherapie Minou van Minou de Jong- Lensen en Oefentherapie Bunnik van Laura Bunnik. De gratis houdingscheck is mogelijk op afspraak op één van de locaties in Lansingerland of Hillegersberg/Schiebroek. Stuur een email naar info@stap-oefentherapie.nl, bel naar 010-820 88 92 of kijk voor meer informatie op www.stap-oefentherapie.nl.

Check Also

Mannen onder elkaar

Berkel en Rodenrijs - Altijd al gedroomd van een loopbaan als kraanmachinist of bodemonderzoeker? Dan was je zaterdagochtend 9 juni aan het goede adres bij Van der Helm. Het bedrijf organiseerde een doe-dag en nodigde belangstellenden uit een kijkje te komen nemen op het bedrijf op Oudeland.