zondag 23 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Klaverjasclub Pius X kaart voor het goede doel

Klaverjasclub Pius X kaart voor het goede doel

Klaverjasclub Pius X kaart voor het goede doel

Berkel en Rodenrijs – Elke maand organiseert Klaverjasclub Pius X een sponsorklaverjasavond in een zaal van de Pius X kerk aan de Anjerdreef in het Rodenrijs. Er wordt voor een goed doel gekaart. Ook dit jaar kon een mooie cheque van € 5.000 worden uitgeschreven.

Ruim 32 jaar geleden startte Klaverjasclub Pius X met zes personen: Wim en Riek Greeve, Arie en Mien Bes en Piet en Plony de Schepper. De eerste zeven jaar werd gekaart voor de bouw van de nieuwe Pius X kerk, daarna voor andere doeleinden, zoals de serre in Huize Sint Petrus, verlichting in de Pius X, nieuwe gordijnen, een nieuw altaar, vloerbedekking en uitbreiding van de toiletten in het kerkgebouw in het Rodenrijs. Nog steeds wordt er maandelijks gekaart. Plony en Piet zijn nog steeds actief, trouw geholpen door Thea, Coby en enkele dames die de punten en het geld controleren.
In 2005 werd er nog een cheque van € 5.000 ten behoeve van het onderhoud van de Pius X kerk bij elkaar gekaart. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor het realiseren van een Mariakapel op de begraafplaats achter de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk aan de Noordeindseweg.
De kaartavonden worden nog steeds druk bezocht. Naast het maandelijkse kaarten wordt er ook elk jaar een kerstdrive en koppelklaverjassen gehouden.

Check Also

Rotta Kapoentjes gaan weer starten

Bergschenhoek - Buiten valt er altijd genoeg te zien en te horen. De zomer komt op zijn einde en de herfst laat zich al zien. Een heerlijke periode om een nazomer-ontdektocht te doen met uw kind of kleinkind. Bladeren, zaden en welke kriebeldiertjes zie je nu? Woensdag 26 september is het weer tijd voor mini-avontuur bij de Rotta Kapoentjes.