maandag 18 juni 2018 | week 25
Home » Algemeen » Klaverjasclub Pius X kaart voor het goede doel

Klaverjasclub Pius X kaart voor het goede doel

Klaverjasclub Pius X kaart voor het goede doel

Berkel en Rodenrijs – Elke maand organiseert Klaverjasclub Pius X een sponsorklaverjasavond in een zaal van de Pius X kerk aan de Anjerdreef in het Rodenrijs. Er wordt voor een goed doel gekaart. Ook dit jaar kon een mooie cheque van € 5.000 worden uitgeschreven.

Ruim 32 jaar geleden startte Klaverjasclub Pius X met zes personen: Wim en Riek Greeve, Arie en Mien Bes en Piet en Plony de Schepper. De eerste zeven jaar werd gekaart voor de bouw van de nieuwe Pius X kerk, daarna voor andere doeleinden, zoals de serre in Huize Sint Petrus, verlichting in de Pius X, nieuwe gordijnen, een nieuw altaar, vloerbedekking en uitbreiding van de toiletten in het kerkgebouw in het Rodenrijs. Nog steeds wordt er maandelijks gekaart. Plony en Piet zijn nog steeds actief, trouw geholpen door Thea, Coby en enkele dames die de punten en het geld controleren.
In 2005 werd er nog een cheque van € 5.000 ten behoeve van het onderhoud van de Pius X kerk bij elkaar gekaart. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor het realiseren van een Mariakapel op de begraafplaats achter de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk aan de Noordeindseweg.
De kaartavonden worden nog steeds druk bezocht. Naast het maandelijkse kaarten wordt er ook elk jaar een kerstdrive en koppelklaverjassen gehouden.

Check Also

Mannen onder elkaar

Berkel en Rodenrijs - Altijd al gedroomd van een loopbaan als kraanmachinist of bodemonderzoeker? Dan was je zaterdagochtend 9 juni aan het goede adres bij Van der Helm. Het bedrijf organiseerde een doe-dag en nodigde belangstellenden uit een kijkje te komen nemen op het bedrijf op Oudeland.