dinsdag 14 augustus 2018 | week 33
Home » fbpost » Zwembad De Windas haakt weer aan bij Winter Challenge

Zwembad De Windas haakt weer aan bij Winter Challenge

Elise van de Griend is ambassadeur van Spieren voor Spieren

Zwembad De Windas haakt weer aan bij Winter Challenge

Lansingerland – In navolging van voorgaande jaren zal ook dit jaar in de nacht van 28 op 29 oktober de Wintertijd Challenge worden georganiseerd in zwembad De Windas. In de nacht dat de klok wordt teruggezet van zomer- naar wintertijd. Ook ditmaal gaat de opbrengst naar de Stichting Spieren voor Spieren. Elise van de Griend (6) is voor Lansingerland de ambassadeur van Spieren voor Spieren.

Trees Borkus-Henskens

Iedereen – zowel individueel als met een groep(je) – wordt uitgenodigd om aan deze Challenge deel te nemen. Bedrijven, verenigingen, clubs, de buurt of de straat, vrienden, familie, politieke partijen, politie en brandweer en iedereen als individu wordt uitgedaagd om mee te doen. Uiteraard staat ook een team van De Windas zelf klaar als deelnemer. Bovendien biedt het zwembad alle teamleden die zich via de site aanmelden twee keer gratis banenzwemmen aan om vast in conditie te komen.

Spieren voor Spieren

Het goede doel is de Stichting Spieren voor Spieren. Op meer dan honderd locaties in Nederland wordt gesport om geld in te zamelen voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht.
Elise van de Griend is voor Lansingerland de ambassadeur van Spieren voor Spieren. Als baby kwam ze al naar De Windas tijdens het babyzwemmen en inmiddels heeft ze zowel het A- als B-diploma op zak en momenteel is ze bezig met C. Op dinsdagavond zwemt ze mee met de groep zwemmers met een beperking. Vorig jaar werd de diagnose gesteld dat de jeugdige Berkelse een spierziekte heeft. Maar zwemmen is helemaal haar sport en daarom wil ze daar graag mee verder. Dat was er mede de reden van dat zij door zwemjuf Annemiek werd gevraagd of zij de ambassadeur van de challenge wilde worden.

Programma

Het Wintertijd Challenge programma begint vrijdag 27 oktober met een Halloween avond voor de kinderen. Zaterdag 28 oktober wordt een sponsormiddag georganiseerd voor kinderen, zodat ook zij zich met gezonde spieren in kunnen zetten voor Spieren voor Spieren.
Zondagnacht 29 oktober worden de deelnemers om 01.15 uur ontvangen met een welkomstdrankje, waarna een warming-up volgt. Om 02.00 uur klinkt het startsein en begint het uur banenzwemmen. Na een uur staat iedereen weer op de kant en is het – omdat de klok is verzet – nog steeds 02.00 uur! Als afsluiting zal de cheque worden overhandigd aan Spieren voor Spieren met daarop het bedrag dat bij elkaar gezwommen is met de drie activiteiten van dat weekend. Mocht een bedrijf, vereniging, team of individu geen tijd hebben om mee te zwemmen, dan is een donatie uiteraard altijd welkom.

Voor informatie, inschrijven of doneren: https://sportfondsen.wintertijdchallenge.nl/challenge/windas-wakkere-wintertijd-challenge
Team Elise heeft als link https://sportfondsen.wintertijdchallenge.nl/team/team-elise en het Windasteam https://sportfondsen.wintertijdchallenge.nl/team/windas-kanjers

Check Also

Vliegverkeer RTHA draagt voor minstens 15% bij aan uitstoot fijnstof

Lansingerland - Een half jaar nadat op verzoek van de luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) door TNO metingen naar de bijdrage van ultrafijnstof door vliegverkeer is gedaan, verscheen eindelijk het rapport. Het onderzoek bevestigt hooguit wat we al wisten, maar is op veel te beperkte schaal uitgevoerd om echte conclusies te kunnen trekken.