maandag 19 februari 2018 | week 08
Home » Algemeen » Mini marathon bij jubilerende klaverjasclub

Mini marathon bij jubilerende klaverjasclub

Mini marathon bij jubilerende klaverjasclub

Bleiswijk – Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de klaverjasclub in De Leeuwerik wordt op zaterdag 21 oktober van 10.30 tot 17.00 uur een mini-marathon georganiseerd. Iedereen die het leuk vindt daaraan deel te nemen kan zich vooraf aanmelden via telefoonnummer 010 – 5215609.

Wim en Tonny van de Langenberg gingen 25 jaar geleden van start met het organiseren van klaverjasmiddagen; eens in de maand en altijd op de derde zaterdag van de maand. Iedereen kan die dag spontaan binnen lopen en zich melden om mee te kaarten.
“Iedereen koopt een kaartje met daarbij een nummer,” legt Wim het systeem van de middag uit. “Op elke tafel liggen vier nummers, dus iedereen kan vervolgens zijn eigen nummer op gaan zoeken. We spelen allemaal individueel, dus je kunt hier ook heel gemakkelijk alleen heen komen. We spelen drie rondjes en daarin speel je steeds tegen anderen.”
Het gemiddeld aantal spelers van een middag ligt rond de veertig. “Als het nodig is spelen we zelf mee. We zien altijd veel bekende gezichten en die komen naast het kaarten ook voor de gezelligheid. Er zijn altijd rond de twintig prijzen te winnen die staan uitgestald op de prijzen tafel. We kopen alles zelf in; voor het merendeel planten en levensmiddelen die we leuk inpakken; daar maak je iedereen blij mee.”
Hoe lang Wim en Tonny nog verder gaan met het organiseren? “Zolang het gaat en we er plezier in blijven houden!”

Check Also

Hoekse Oranjecomité stroopt de mouwen op

Bergschenhoek - Al een collectant aan de deur gehad die om een bijdrage vraagt voor het naderende Koningsfeest in Bergschenhoek? Gelukkig zijn er weer tal van collectanten (er kunnen zich nog enkele mensen melden, want er liggen nog een paar wijken te wachten!!!) die de schouders er onder zetten om voldoende gelden te verzamelen voor het leuke dorpsfeest. De collecte is maandag van start gegaan en duurt tot 17 februari (zaterdag).