zondag 23 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Mini marathon bij jubilerende klaverjasclub

Mini marathon bij jubilerende klaverjasclub

Mini marathon bij jubilerende klaverjasclub

Bleiswijk – Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de klaverjasclub in De Leeuwerik wordt op zaterdag 21 oktober van 10.30 tot 17.00 uur een mini-marathon georganiseerd. Iedereen die het leuk vindt daaraan deel te nemen kan zich vooraf aanmelden via telefoonnummer 010 – 5215609.

Wim en Tonny van de Langenberg gingen 25 jaar geleden van start met het organiseren van klaverjasmiddagen; eens in de maand en altijd op de derde zaterdag van de maand. Iedereen kan die dag spontaan binnen lopen en zich melden om mee te kaarten.
“Iedereen koopt een kaartje met daarbij een nummer,” legt Wim het systeem van de middag uit. “Op elke tafel liggen vier nummers, dus iedereen kan vervolgens zijn eigen nummer op gaan zoeken. We spelen allemaal individueel, dus je kunt hier ook heel gemakkelijk alleen heen komen. We spelen drie rondjes en daarin speel je steeds tegen anderen.”
Het gemiddeld aantal spelers van een middag ligt rond de veertig. “Als het nodig is spelen we zelf mee. We zien altijd veel bekende gezichten en die komen naast het kaarten ook voor de gezelligheid. Er zijn altijd rond de twintig prijzen te winnen die staan uitgestald op de prijzen tafel. We kopen alles zelf in; voor het merendeel planten en levensmiddelen die we leuk inpakken; daar maak je iedereen blij mee.”
Hoe lang Wim en Tonny nog verder gaan met het organiseren? “Zolang het gaat en we er plezier in blijven houden!”

Check Also

Rotta Kapoentjes gaan weer starten

Bergschenhoek - Buiten valt er altijd genoeg te zien en te horen. De zomer komt op zijn einde en de herfst laat zich al zien. Een heerlijke periode om een nazomer-ontdektocht te doen met uw kind of kleinkind. Bladeren, zaden en welke kriebeldiertjes zie je nu? Woensdag 26 september is het weer tijd voor mini-avontuur bij de Rotta Kapoentjes.