zondag 23 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Najaarsexcursies De Groenzoom gaan van start

Najaarsexcursies De Groenzoom gaan van start

Lansingerland – Na een korte zomerstop wordt er vanaf 11 oktober tot en met maart 2018 elke tweede woensdag van de maand weer een natuurexcursie georganiseerd in natuur- en recreatiegebied De Groenzoom. De laatste natuurexcursie van 2017 vindt plaats op 13 december aanstaande, de eerste in 2018 in februari. Cor Noorman, beheerder van De Groenzoom begeleidt de excursies en vertelt belangstellenden over de aanwezige natuur in het gebied. Doel van de excursies is het bekendmaken van de aanwezige natuurwaarden en het stimuleren van lokale betrokkenheid.

Sinds de officiële in beheer name van De Groenzoom door de Beheercombinatie in juni 2016 is een goede ontwikkeling van flora en fauna zichtbaar. Er worden onder andere lepelaars, diverse soorten steltlopers, eenden, reigers en zelfs zwarte ibissen gezien door bezoekers. Tijdens de natuurexcursies vertelt beheerder Cor Noorman meer over de aanwezige flora en fauna in het gebied. De excursies zijn te voet, duren maximaal twee uur en zijn gratis. Er is de mogelijkheid om op 11 oktober aan twee excursies deel te nemen. De eerste begint om 13.00 uur, de tweede start om 15.00 uur. Verzamelen is op de parkeerplaats tegenover de Meerweg 42 in Berkel en Rodenrijs. Belangstellenden die mee op pad willen kunnen zich aanmelden door uiterlijk zondag 8 oktober een e-mail te sturen aan beheer@degroenzoom.nl. Graag duidelijk aangeven of het om het eerste of tweede tijdstip gaat in de middag.

 

 

 

Check Also

Rotta Kapoentjes gaan weer starten

Bergschenhoek - Buiten valt er altijd genoeg te zien en te horen. De zomer komt op zijn einde en de herfst laat zich al zien. Een heerlijke periode om een nazomer-ontdektocht te doen met uw kind of kleinkind. Bladeren, zaden en welke kriebeldiertjes zie je nu? Woensdag 26 september is het weer tijd voor mini-avontuur bij de Rotta Kapoentjes.