zondag 23 september 2018 | week 38
Home » Commentaar » Streetwise

Streetwise

Ten tijde van dit schrijven staat op de voorpagina van een landelijke krant een artikel over roofjongeren in Rotterdam. De overlast van gewelddadige jongeren bij onze buren zullen we maar zeggen. Een schrikbarend stuk eigenlijk, want de gemiddelde leeftijd van deze met wapens rovende jongeren is ongeveer 18 jaar. Dat betekent dat er dus ook kinderen van 15 en 16 bij zijn die zichzelf bedienen van een wapen bij het verkrijgen van, tja van wat? Drank, drugs? Ik heb bevriende ouders het afgelopen jaar nog wel eens geadviseerd hun kroost te stimuleren in Rotterdam naar school te gaan zoals onze eigen kinderen. Worden ze lekker streetwise van, beweerde ik vol overtuiging. Maar dit stuk over gewelddadige en schietende pubers lezende snap ik de terughoudendheid van deze ouders wel.
Onze Lansingerlandse basisschooljeugd wordt niet aan hun lot overgelaten. Tijdens de komende staking van de basisschoolleraren is er geen noodzaak tot onrust op straat. Geen kinderen die zonder toezicht hangen of vervelen. Outdoor Valley pakt hier een kans en organiseert op de stakingsdag voor alle jeugd survivalactiviteiten in het Hoge Bergse Bos. Ook kinderopvang Zus en Zo organiseert samen met de gemeente, de scholen en Optisport activiteiten.
Geweldig idee!
Outdoor Valley is sowieso een fantastische locatie om overtollige energie kwijt te kunnen. Misschien een idee voor al die rovende straatjongeren. Lekker rennen in de bossen, klimmen, klauteren, varen, in de modder vallen, kortom survivallen in de natuur in plaats van in de stad.
Ik wens de leraren succes bij deze staking. Ik gun hen meer salaris, minder werkdruk en meer collega’s. Misschien geeft dat op termijn weer een positief vervolgeffect op de middelbare school.

Annelies Moerel

Check Also

Drempels

Om de snelheid uit het verkeer te halen worden in veel wijken verkeersdrempels aangelegd. Het …