zondag 23 september 2018 | week 38
Home » Advertorial » Elsje Fiederelsje weer vrolijk van start met Pompoenendag

Elsje Fiederelsje weer vrolijk van start met Pompoenendag

Elsje Fiederelsje weer vrolijk van start met Pompoenendag

Bleiswijk – Even leek het er zaterdag op dat heel Lansingerland en omgeving zich richting de Overbuurtseweg spoedde om een bezoekje te brengen aan Elsje Fiederelsje en haar grote Pompoenendag. Meteen vanaf tien uur kwam men van alle kanten aanrijden; met de auto, op de fiets en ook wandelend om mee te genieten van de gigantische presentatie aan pompoenen in alle soorten, maten en kleuren.

Trees Borkus-Henskens

Zoals elk jaar zette Elsje Fiederelsje aan het begin van het pompoenenseizoen haar deuren wagenwijd open om iedereen mee te laten genieten van hetgeen zij in voorgaande maanden teelde op het Bleiswijkse land. Schitterende pompoenen die een plekje vonden om te pronken of waar in gesneden mocht worden.
Meteen al bij aankomst was er gezellige muziek en een houtsculptuurmaker waar een kijkje genomen kon worden. Maar er stond ook een hele grote boerenkar vol pompoenen die allemaal verkocht konden worden. Daar werd meteen al flink in gesnuffeld en gekozen. Vervolgens wandelde het publiek richting de grote schuur waar een uitgebreide collectie van leuke variaties in geschenken stond; allemaal creatief vervaardigd en ingepakt en allemaal met pompoenen en het boerenland als thema. Het Popcorn Mikado koor zorgde binnen voor de vrolijke en swingende noot. In de aangrenzende schuur werden workshops verzorgd voor de kinderen: onder andere het beschilderen van bordjes en het maken van een heksenmuts, verzorgd door Zus en Zowie.
Buiten in de grote voortuin konden kinderen en volwassenen pompoenen snijden en er een leuke lantaren of een sfeerlicht van maken. Met de tong uit de mond en zeer geconcentreerd werd er gewerkt en genoten, want de resultaten waren leuk. Alles in de grote tuin ademde pompoenen en het was de moeite waard er in alle rust doorheen te wandelen en de verrassende taferelen te bekijken.
Het bleef de hele dag druk. “Een prachtdag!” aldus Elsje Fiederelsje die veel leuke reacties ontving en ook zelf heel blij was met de dag; een jaarlijkse traditie die altijd in de tweede helft van de maand september groots wordt georganiseerd.
Elsje Fiederelsje is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 09.30 tot 16.30 uur, maandag vanaf 13.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer info: www.elsjeswebshop.nl
Daar staan ook de workshops op die gegeven worden.

Check Also

Van Keulen en Lens gaan samen verder

Berkel en Rodenrijs - Het vertrouwde adres voor horen (van Keulen Horen) is samengegaan met Lens, het optiekbedrijf dat is gespecialiseerd in optiek, met name lenzen, met vestigingen in Arnhem, De Meern, Deventer, Rotterdam en Utrecht.