zondag 23 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Duurzame innovatie in de garage van de toekomst

Duurzame innovatie in de garage van de toekomst

Workshop Ondernemend Lansingerland

Duurzame innovatie in de garage van de toekomst

Wil het Oostland z’n positie versterken dan moet het bedrijfsleven inzetten op innovatie. Voor Ondernemend Lansingerland wordt de Oostlanddag een bij uitstek geschikte gelegenheid om daar in een workshop en een bedrijfsbezoek alle aandacht op te vestigen. Met een inspirerende middag waarbij ondernemers mee kunnen denken over de toekomstvisie (The Next Level) van het Oostland.

Trees Borkus-Henskens

Voorzitter van Ondernemend Lansingerland Jan Houweling zette er ook dit jaar weer samen met anderen de schouders onder om een aantrekkelijke invulling te geven aan het middagprogramma. “Wij kozen voor innovatie, één van de speerpunten van het thema. Het onderzoek van de Stichting Innovatie Topsectoren werd de aanleiding van deze workshop. Zij verrichtte een onderzoek naar de manier waarop ondernemers in het Oostland kijken naar het thema duurzame innovatie.”

Innoveren

Elk bedrijf kan innoveren, maar het draait niet alleen om gadgets en werken met de laatste technologie. “Op de Oostlanddag beleven we de innovatie in ‘de garage van de toekomst’. Tijdens een inspiratiesessie met duurzame ondernemers – zoals onder andere de initiatiefnemers van ‘de garage van de toekomst’ en Mario van der Linden wordt ingegaan op de uitkomsten van het onderzoek. De dynamische voorzitter Mick Walvisch zorgt voor een praktische vertaling naar ondernemerschap.”

Garage van de toekomst

In de showroom van Garage Hoeke worden allerlei nieuwe mobiliteitsproducten getoond in de garage van de toekomst; een traditionele garage die toe wil naar een mobiliteitscentrum dat het delen van mobiliteit wil promoten en daar een pilotpositie mee inneemt. Met spectaculaire innovaties als elektrische deelauto’s en -fietsen, een waterstofauto die stoom levert, een afvalrobot en een WATT E-foodtruck.
“We gaan met elkaar een duurzame toekomst tegemoet met veel reisplezier. Delen vormt daarbij de kern; van bezit naar gebruik. Bijvoorbeeld het gezamenlijk delen van een elektrische auto. Maar ook het ombouwen van een bestaande auto naar duurzaam gebruik van volledig elektrisch rijden behoort tot de mogelijkheden. Mobiliteit zal zich in de toekomst steeds meer op ieders persoonlijke voorkeur gaan richten.”

Inspiratie en advies

Tijdens de workshop van de Oostlanddag kunnen de ondernemers hun wensen over innovatieve mobiliteit voor hun bedrijven kenbaar maken. Door het volgen van de workshop doet elke ondernemer dus niet alleen inspiratie op, maar werkt hij tevens mee aan aanbevelingen en advies richting de ondernemersverenigingen, gemeenten en provincie of aan direct op te pakken projecten.

Samen

Jan weet nu al: “De Oostlanddag wordt een feest met elkaar en het versterken van elkaar. Dat is mede de motivatie om er medewerking aan te blijven geven. Met dit jaar ook weer een uitdagend thema waar voldoende inspirerende mogelijkheden in zitten om energie in te steken. Samen kijkend naar ontwikkelingen die impact hebben op de toekomstige economie.”

Check Also

Rotta Kapoentjes gaan weer starten

Bergschenhoek - Buiten valt er altijd genoeg te zien en te horen. De zomer komt op zijn einde en de herfst laat zich al zien. Een heerlijke periode om een nazomer-ontdektocht te doen met uw kind of kleinkind. Bladeren, zaden en welke kriebeldiertjes zie je nu? Woensdag 26 september is het weer tijd voor mini-avontuur bij de Rotta Kapoentjes.