donderdag 16 augustus 2018 | week 33
Home » Nieuws » Oostlanddag als grootste ondernemersevent in de regio

Oostlanddag als grootste ondernemersevent in de regio

Met een nieuwe voorzitter

Oostlanddag als grootste ondernemersevent in de regio

Ferry van Buijtene volgt Monique Spek op als voorzitter van de Oostlanddag, het grootste ondernemersevent van de regio. Van Buijtene is bestuurslid van VNO-NCW Oostland en mede-eigenaar van Support IT en zal de komende twee edities van de Oostlanddag de voorzittershamer hanteren. “Ik ben een geboren en getogen Oostlander en ik vind het een eer en een uitdaging om er samen met het organiserende comité weer een onvergetelijke dag van te maken voor alle ondernemers.”

Trees Borkus-Henskens

“Samen met een leuk team!” benadrukt hij meteen. “Want de Oostlanddag is een mooi en goed samenwerkingsverband tussen de vijf ondernemersverenigingen in het Oostland en de gemeente Lansingerland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Rabobank Zuid-Holland Midden.

Sterker Oostland

Het wordt dit jaar de negende editie van de Oostlanddag. Als thema werd gekozen voor Oostland Next Level. “Het doel van de Oostlanddag is om door samenwerking, kennisdeling en samenkomen concrete resultaten te boeken en zo te zorgen voor een sterker Oostland. We hebben weer een mooi programma samengesteld waar voldoende uitdagingen in zitten voor de ondernemer, maar ook een keuze. In het middagprogramma hebben de deelnemers een keuze uit een vijftal bedrijfsbezoeken met elk een eigen item. Inspirerende bedrijven die samen met een ondernemersvereniging elk een eigen thema kozen. Duurzaamheid bij Milieu Expres (OVPN), Ondernemerschap bij Bunnik Plants (VNO-NCW), Innovatie bij Garagebedrijf Van Hoeke BV (Ondernemend Lansingerland), Verzekeren bij Bakker Ammerlaan (NOOVA) en Energie bij Duijvestijn Tomaten (LTO Glaskracht). Na de bezoeken gaan we met elkaar aan tafel voor een netwerkdiner, waarna we de zaal in gaan om te luisteren naar en te genieten van een topspreker in de persoon van Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Bekend met de regio en iemand met een stevige eigen mening. Hij onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen. Rotmans beschouwt Rotterdam als proeftuin voor de kanteling. We kijken en luisteren die avond naar een professor en progressor, friskijker en dwarsdenker, koploper en kantelaar en laten ons inspireren.”

Hoop

Wat hoopt Ferry na afloop van het evenement te kunnen koesteren?
“Dat Oostlanddag 2017 er een was van veel mensen en veel netwerken. Maar ook van een aantal enthousiaste ondernemers die tijdens een van de bedrijfsbezoeken iets heeft gezien of ervaren waar hij of zij zelf mee aan de slag kan. Bovendien dat we weer een groep ondernemers ontmoeten die je eigenlijk niet vaak ziet; alleen op de Oostlanddag. Heel gaaf om die te boeien!”

Lustrum

Voorzichtig wordt ook al gedacht aan volgend jaar; als het tweede lustrum nadert en Ferry ook daar voorzitter van mag zijn. “We gaan er vanuit, dat ook die tiende editie weer een groots evenement gaat worden. Met een programma dat voor tachtig procent het goede van voorgaande jaren bevat en twintig procent waarmee je gaat stoeien om er weer een nieuwe dimensie aan toe te voegen. De datum staat al vast: 10-10-2018. Dat mag een mooi Oostland jubileumfeest worden.”

Check Also

SeniorWeb van start met nieuwe cursusseizoen

Lansingerland - SeniorWeb, met Leercentra in alledrie de kernen van Lansingerland, gaat weer van start met een nieuw cursusseizoen. Met een uitgebreid en gevarieerd aanbod; zoals men inmiddels van het al jaren met succes draaiende SeniorWeb kan verwachten.