woensdag 20 juni 2018 | week 25
Home » Algemeen » Volop variatie tijdens Kunst- en Atelierroute Lansingerland

Volop variatie tijdens Kunst- en Atelierroute Lansingerland

Volop variatie tijdens Kunst- en Atelierroute Lansingerland

Lansingerland – De jaarlijkse Kunst- en Atelierroute Lansingerland wordt op zaterdag 7 en zondag 8 oktober voor de 23e keer gehouden. Tussen 11.00 en 18.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met het werk van beeldend kunstenaars uit Lansingerland en enkele gastexposanten.

Evenals voorgaande jaren zijn schilderkunst, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie en grafiek vertegenwoordigd. Veel kunstenaars presenteren hun collectie in hun eigen atelier en op diverse andere locaties. Sommige kunstenaars geven een demonstratie.
Naast het bekijken van een verrassend en gevarieerd kunstaanbod kunnen bezoekers een kunstwerk winnen. In elk atelier kan de bezoeker intekenen op een geselecteerd schilderij, beeld, foto of grafiek. Na het weekend volgt de trekking van de gelukkige winnaar. Van 26 september tot 9 november is er een overzichtsexpositie met werk van alle deelnemende kunstenaars te zien in de hal van het gemeentehuis. Tijdens het kunsttoerweekend is het gemeentehuis open van 11.00 tot 16.00 uur. Buiten dit weekend is de expositie te zien tijdens kantooruren.

Opening

Wethouder Ankie van Tatenhove opent de Kunsttoer op vrijdagavond 6 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis, Tobias Asserlaan 1. Iedereen is van harte welkom erbij te zijn. Op deze avond worden de winnaars van de wedstrijd ‘Lansingerland door jouw ogen’ bekend gemaakt. Deze unieke activiteit maakt onderdeel uit van het jubileumjaar ’10 jaar Lansingerland’. Het resultaat van deze wedstrijd is in een speciale expositie te bewonderen. Belangstellenden kunnen een programma en een plattegrond ophalen bij de bibliotheken en plaatselijke boekwinkels. Nadere informatie over de route en de deelnemers is te vinden op www.kunsttoer.nl.

Check Also

Kwartiermaker presenteert conceptplan voor de luchthaven

Berkel en Rodenrijs - Ewald van Vliet, voormalig burgemeester van Lansingerland, is aangesteld als kwartiermaker voor de BRR, het bestuurlijk platform van de bestuurlijke regiogroep rond Rotterdam The Hague Airport onder voorzitterschap van gedeputeerde van Zuid-Holland Adri Bom-Lemstra. Hij bereidt daarmee de weg voor de aanstelling van een omgevingsmanager voor.