donderdag 16 augustus 2018 | week 33
Home » fbpost » Feestelijk onthaal voor Chantal Blaak
maar ook een aantal cadeaus namens de gemeente Lansingerland. Foto\'s: Peter Tetteroo.

Feestelijk onthaal voor Chantal Blaak

Zilveren Erepenning van de gemeente Lansingerland

Feestelijk onthaal voor Chantal Blaak

Lansingerland – Chantal Blaak heeft de gemoederen aardig beziggehouden met haar wereldtitel op de weg in het Noorse Bergen. De apotheose was haar huldiging door de gemeente Lansingerland met de uitreiking van de Zilveren Erepenning als waardering voor de geleverde prestatie.

Rien Kuyvenhoven

De gemeente had alles uit de kast gehaald om te laten blijken hoe trots men was op wat Chantal Blaak had gepresenteerd. Ook de verenigingen waar Chantal eerst actief was (Ahoy en haar eerste club PRC Delta in Spijkenisse) en haar huidige ploeg Boels-Dolmans lieten zich niet onbetuigd. Omgeven door wielrennertjes kwam zij zelf op een omafiets met voor op de bagagedrager haar regenboogtrui en haar gouden plak.
Tussen de aanwezigen ook Mirjam Salet, de burgemeester van haar vorige woonplaats Nissewaart, waar Zuidland onder valt. Zij vertelde namens de inwoners van Zuidland hoe trots men daar op Chantal was. “Je prestaties gingen van mond tot mond”, aldus Salet.

Erepenning

Ook burgemeester Pieter van de Stadt sprak Chantal Blaak toe. “Gewoon de beste van de wereld, uitzonderlijk. Je bent een rolmodel voor de sport en vooral voor de jeugd die jou nu als voorbeeld ziet voor wat er mogelijk is als je karakter toont.” Als waardering voor haar bijzondere prestatie reikte hij haar de Zilveren Erepenning uit.
Maar er waren nog meer trotse mensen die naar Lansingerland waren gekomen. Haar ouders Arina en Bas Blaak glommen van trots over de manier waarop hun dochter in het zonnetje werd gezet op deze voor Lansingerland feestelijke dag. Vader Bas: “Ik kon niet mee want een boerenbedrijf vraagt veel aandacht, maar dat neemt niet weg dat ik wel een traantje heb gelaten na wat onze dochter heeft gepresteerd.” Moeder Arina vertelde dat ze voor het eerst aanwezig was bij een WK. “Met een andere dochter hebben we er een leuk uitje van gemaakt en later voegden onze zoon en een neef zich bij ons. De eerste helft van de koers hebben we lekker en rustig koffie zitten drinken. Haar valpartij hield ons en heel veel toeschouwers uiteraard behoorlijk bezig. Wat waren we blij dat ze uiteindelijk weer tussen de auto’s zat! Toen kon je ook zien dat het echt een wedstrijd was die Nederland met elkaar als ploeg tot een goed einde wilde brengen. Deze dag in Lansingerland is een mooie afsluiting van een week die Chantal, ons en eigenlijk heel Nederland iets onvergetelijks heeft gebracht.”

Check Also

Diamanten huwelijk op unieke Bleiswijkse plek

Bleiswijk - Een uniek diamanten paar op een unieke locatie; dat werd duidelijk op dinsdag 7 augustus toen burgemeester Pieter van de Stadt een felicitatiebezoek bracht aan het echtpaar Hoogendoorn dat die dag zestig jaar was getrouwd. Nadat de waakhond veilig in z’n hok was gezet kreeg de burgemeester een rondleiding door de woning van het paar; een woning die eigenlijk plaats had moeten maken voor ‘groen’.