zondag 23 september 2018 | week 38
Home » Heden & Verleden » Verdwenen Bergschenhoek, deel 7
Dorpsstraat 49 waar Arie Teeuw sinds de jaren ’30 een fotozaak had. In de jaren ’50-’60 landelijk bekend als Fotocentrale Bergschenhoek. Later verkocht hij er orgels. In 1975 kwam hier en de panden ernaast een Sparsuper met appartementen. Foto: Arie J. Vrijenhoek.

Verdwenen Bergschenhoek, deel 7

Verdwenen Bergschenhoek, deel 7

In deze aflevering (131) van Heden & Verleden het zevende deel over de serie over verdwenen gebouwen e.d. in Bergschenhoek. Binnenkort plaatsen we het laatste deel van deze reeks in Heden & Verleden. Het zesde deel was te lezen in De Heraut van 30 augustus 2017.

Wie wil reageren op deze rubriek of zelf een foto met anderen wil delen, kan contact met de redactie van De Heraut opnemen: tel. 010 – 5118892 of redactie@de-heraut.nl.

Door Fried Füss

Check Also

“Mijn jubeljaar breekt aan”

Henriëtte Groeneveld werd geboren in de nacht van 5 op 6 augustus 1968 in het Eudokia-ziekenhuis aan de Bergsingel in Rotterdam. "Mijn ouders hadden een inwoning, een zolderverdieping, aan de Straatweg in Rotterdam. Enige maanden voor mijn geboorte besloten ze naar één van de 3B-dorpen te verhuizen en de keus viel op Berkel en Rodenrijs", vertelt Henriëtte. Op 5 september van dat jaar betrokken zij een koophuis aan de Willem Alexanderlaan, op het terrein van de voormalige tuinderij van Wim van der Torre.