woensdag 21 februari 2018 | week 08
Home » Heden & Verleden » Verdwenen Bergschenhoek, deel 7
Dorpsstraat 49 waar Arie Teeuw sinds de jaren ’30 een fotozaak had. In de jaren ’50-’60 landelijk bekend als Fotocentrale Bergschenhoek. Later verkocht hij er orgels. In 1975 kwam hier en de panden ernaast een Sparsuper met appartementen. Foto: Arie J. Vrijenhoek.

Verdwenen Bergschenhoek, deel 7

Verdwenen Bergschenhoek, deel 7

In deze aflevering (131) van Heden & Verleden het zevende deel over de serie over verdwenen gebouwen e.d. in Bergschenhoek. Binnenkort plaatsen we het laatste deel van deze reeks in Heden & Verleden. Het zesde deel was te lezen in De Heraut van 30 augustus 2017.

Wie wil reageren op deze rubriek of zelf een foto met anderen wil delen, kan contact met de redactie van De Heraut opnemen: tel. 010 – 5118892 of redactie@de-heraut.nl.

Door Fried Füss

Check Also

Treurniet Mengvoeders bestaat 150 jaar

Hij staat nog steeds als een kolos in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Voor de meeste inwoners een herkenningspunt in hun geboortedorp. De maalderij van de firma A. Treurniet was en is nog steeds een begrip in het dorp. De overgrootvader van de huidige eigenaar Nico Treurniet, Arie, was de oprichter (1867) van het bedrijf. De tand des tijd heeft het pand er in de loop der jaren niet fraaier op gemaakt. Maar het blijft een gemeentelijk erfgoed. Met voor het gebouw grote plannen voor de toekomst. Treurniet Mengvoeders B.V. beschikt als enige onderneming in Berkel en Rodenrijs over het predicaat "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier".