zondag 23 september 2018 | week 38
Home » Commentaar » Klasse!

Klasse!

Wereldkampioen word je niet zomaar. Je moet daar heel veel voor doen. En dan nog is de kans klein dat je als eerste over de streep gaat. Immers, je concurrenten doen er ook alles aan om te winnen.
Afzien, trainen, op je voeding letten, trainen, niet gaan stappen in het weekend, trainen… Kunnen wij ons indenken hoe het leven van een wielrenster als Chantal Blaak eruit ziet? Ik denk het niet.
En dan wordt ze op een mooie zaterdag in september wereldkampioen. Min of meer onverwacht, want voorafgaand aan de wedstrijd werden andere kanshebbers genoemd. Ook kwam ze in het begin van de koers ten val en leek die intensieve voorbereiding voor niets te zijn geweest. Maar nee, opstappen, doorzetten en koersen. Dat is wat Chantal deed. En wat is het prachtig te zien hoe het team van Oranje de wedstrijd bepaalde. Teamwork, daar draaide het om.
Woensdagmiddag wordt Chantal Blaak in haar woonplaats Lansingerland gehuldigd. Je ziet dit soort huldigingen wel eens op de televisie. Hoe zal Chantal dit ervaren? Zal ze ooit gedacht hebben op het bordes van het gemeentehuis van Lansingerland in het zonnetje te worden gezet? Het zal vast en zeker geen deel hebben uitgemaakt van de droom die zij had: wereldkampioen worden!
Chantal, je hebt het verdiend. Je hebt geknokt en gewonnen. Geniet van de aandacht en de huldiging om na een welverdiende vakantie weer enthousiast op de fiets te stappen. Wie weet wat het je allemaal nog brengt.

Annette Docter

Check Also

Drempels

Om de snelheid uit het verkeer te halen worden in veel wijken verkeersdrempels aangelegd. Het …