woensdag 18 juli 2018 | week 29
Home » Nieuws » Jubilerend Volley2b op alle gebieden weer een springlevende club

Jubilerend Volley2b op alle gebieden weer een springlevende club

Jubilerend Volley2b op alle gebieden weer een springlevende club

Lansingerland – Volleybalvereniging Volley2b bestaat inmiddels tien jaar. Dat werd woensdag gevierd door het binnenhalen van een oefenwedstrijd van twee eredivisieploegen. Draisma Dynamo en Vallei Volley Prins namen het in sporthal de Ackers tegen elkaar op. Dynamo trok met 3-1 aan het langste eind. Voorzitter Marc Bloemhard was de scheidsrechter.

Sjoerd Keizer

Namens de gemeente waren de wethouder van sport Ankie van Tatenhove en burgemeester Pieter van de Stadt aanwezig. De burgemeester die zelf ooit volleybalde, baalde ervan dat hij de wedstrijd niet kon bekijken. Hij moest naar een vergadering. Hij gaf tijdens het openingswoord wel aan dat de club trots kan zijn omdat twee spelers van de aanwezige eredivisieploegen uit de opleiding van Volley2b komen.
Voorzitter van Volley2b, Marc Bloemhard, was tevreden over het verloop van de avond. “Het is voor ons als club mooi om zo’n wedstrijd binnen te halen. Dit zijn speciale wedstrijden en we kunnen er ook heel erg veel van leren. Daarnaast zijn wij natuurlijk erg trots op onze oud-spelers die nu bij deze twee goede ploegen spelen.”
Maar de wedstrijd zelf was niet het enige dat de club organiseerde. “Vallei Volley Prins heeft clinics gegeven aan onze ‘mini’s’ en er zijn veel mensen blijven eten bij de club. Het was een mooie avond voor ons.” De wedstrijd van woensdag is wat betreft Bloemhard dan ook niet de laatste belangrijke wedstrijd die in sporthal de Ackers gespeeld gaat worden. “We willen ook graag een interland binnenhalen. We gaan onderzoeken of dit mogelijk is en wanneer dit kan plaatsvinden.”

Toekomstmuziek

De club staat er na tien jaar beter voor dan een aantal jaren terug. “We zijn de laatste jaren uit een dal geklommen. Financieel is het niet altijd voor de wind gegaan en sportief ging het ook een tijdje minder. Dat gaat vaak natuurlijk hand in hand. Nu zijn de financiën goed op orde en zit er ook toekomst in de club. We leven echt weer. Met ons hoogste dames- en herenteam willen we dit jaar, uit de promotieklasse, promoveren naar de derde divisie. En dat is ook zeker mogelijk. Hopelijk is dat een stap naar een nog mooiere toekomst.”
Qua aantallen zit het bij de vereniging ook goed. “Door de doorstroom van de jeugd hebben we straks veel meer teams. We zien dat er erg weinig spelers stoppen die moeten doorstromen naar de senioren, waar normaal veel spelers afhaken. Daarnaast bieden we aan de onderkant ook meer volleybal aan. Zo kunnen senioren die nog nooit gevolleybald hebben en bijvoorbeeld ouders zijn van kinderen die al bij de verenging rondlopen, ook bij ons volleyballen. Over alle lagen zijn we dus veel stabieler.”

Check Also

Astrid vond haar vrijwilligerswerk via het VIP

Berkel en Rodenrijs - Voor het VIP, Vrijwilligers Informatie Punt Lansingerland, is elke vrijwilliger er een. Sommigen willen een dagdeel per week besteden aan vrijwilligerswerk, anderen hebben naast een gezin en een baan wel de behoefte om vrijwilliger te zijn, maar beschikken over minder tijd. En dat kan. Want de vacaturebank van het VIP biedt voor iedereen wat wils.