maandag 19 maart 2018 | week 12
Home » Nieuws » De Wiekslag wint boekenpakket voor schoolbibliotheek

De Wiekslag wint boekenpakket voor schoolbibliotheek

De Wiekslag wint boekenpakket voor schoolbibliotheek

Lansingerland – CBS De Wiekslag heeft er dertig nieuwe boeken bij voor in de schoolbibliotheek. ‘Hulpmoeder’ op De Wiekslag, Siska van Reeuwijk, stuurde een mail naar uitgeverij De Fontein en won een mooi boekenpakket.

Van Reeuwijk vond dat het nodig was dat er nieuwe boeken kwamen. “Als ik op school de kinderen hielp met boeken uitzoeken, kreeg ik vaak te horen dat er geen leuke boeken tussen zaten. Toen ik het bericht van de uitgeverij zag, dacht ik: ik waag het er gewoon op. Uiteindelijk won ik het pakket en was ik daar uiteraard erg blij mee.”

Lezen nieuwe stijl

De boeken die De Wiekslag nu tot zijn beschikking krijgt zijn anders dan vroeger. “Er staan veel plaatjes en illustraties in. Toch is er natuurlijk nog gewoon ruimte voor tekst, maar de verhouding is tegenwoordig anders. De boeken van de serie ‘het leven van een loser’ en ‘het leven van een muts’ zijn erg leuk om te lezen. De afwisseling tussen pure tekst en illustraties is tegenwoordig nodig. Kinderen hebben de rust en de concentratie gewoon niet meer zoals vroeger. Ik ben zelf ook leerkracht en ik merk dat veel kinderen tijd nodig hebben, om echt de rust te vinden en tot lezen te komen. Ik vind de ontwikkeling dat er meer illustraties en plaatjes in boeken staan dan ook niet verkeerd. Ik vind het belangrijker dat ze überhaupt lezen. Dat is erg belangrijk in de ontwikkeling van een kind.”
Er kan volgens Van Reeuwijk ook prima voorgelezen worden uit de boeken die gewonnen zijn. “Ik lees zelf mijn kinderen Lynn en Nils ook nog voor en ze weten echt van geen ophouden. Soms ben ik dan anderhalf uur aan het voorlezen en hebben ze er nog geen genoeg van. Tijdrovend, maar natuurlijk erg leuk en belangrijk. Ik hoop dat de kinderen op De Wiekslag ook zoveel plezier gaan beleven aan de boeken en flink aan het lezen slaan.”

Check Also

Saphira Schütz naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

Lansingerland - Vlak voor de voorjaarsvakantie - op dinsdag 20 februari - kwamen leerlingen van de groepen 7 en 8 van de verschillende basisscholen uit heel Lansingerland naar het Wolfert Lyceum waar de voorronde werd gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij hadden de voorleeswedstrijd op hun eigen school gewonnen en werden uitgezonden om hun school te vertegenwoordigen.