woensdag 18 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Najaars Trucktour ook ditmaal een oorverdovend succes
Voor ze instapten gingen de chauffeur en bijrijder eerst voor de auto op de foto.

Najaars Trucktour ook ditmaal een oorverdovend succes

Najaars Trucktour ook ditmaal een oorverdovend succes

Berkel en Rodenrijs – Een kleine zeventig trucks van bedrijven uit Lansingerland en directe omgeving verzamelden zich zaterdagochtend in de buurt van de Wilgenlaan als deelnemers aan de voor de 22ste keer te houden Najaars Trucktour door de wijde omtrek.

Trees Borkus-Henskens

Een voor een reden ze – met in de eerste truck wethouder Simon Fortuyn die voor de tweede keer als chauffeur zelf meereed – het terrein van Van den IJssel op waar de chauffeur werd voorgesteld aan zijn of haar bijrijder van die dag; een bijrijder met een beperking, maar ook een die er vreselijk veel zin in had om er samen met zijn of haar chauffeur een onvergetelijke dag van te maken. Voor ze echter instapten gingen de chauffeur en bijrijder eerst voor de auto op de foto. Voorzien van een tasje met daarin een broodje, een krentenbol, een appel, een flesje water, een boekje en een mok waren de duo’s vervolgens klaar voor vertrek.
In een lange sliert vertrok de colonne luid toeterend vanaf de startplaats, voorafgegaan door motorbegeleiding en nagezwaaid door familie, vrienden en bekenden. Ditmaal was gekozen voor een route dwars door Berkel Centrum, Bergschenhoek en Bleiswijk richting Benthuizen, Alphen a/d Rijn, Boskoop en Waddinxveen. Daar werd een goed georganiseerde koffiestop ingelast op het terrein van Combilo, waarna de tocht weer verder ging door Zoetermeer, Rijswijk, Nootdorp, Pijnacker, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs, maar voor het eindpunt al toeterend weer werd bereikt maakte de colonne eerst de inmiddels traditionele ‘Engelse lus’ op de Boterdorpseweg, waardoor de wagens elkaar al zwaaiend en toeterend tegenkwamen.
Weer terug bij het beginpunt werden de bijrijders en de chauffeurs welkom geheten door de vele wachtenden en bovendien ontvingen ze allemaal bij terugkomst de foto doe die voor vertrek van hen werd gemaakt voor de auto; als herinnering aan de mooie dag.

Cheque

Nadat de bijrijders een ijsje hadden ontvangen troffen alle deelnemers en familie elkaar in de grote hal waar naast een hapje en een drankje tevens DiscoDuck wachtte met gezellige muziek en bellenblaas. Maar er was ook een kraam van De Hoogvliegers met de verkoop van tal van leuke producten. De vrijwilligers van De Hoogvliegers werden echter ook verrast met een cheque ter waarde van € 250,-, uitgereikt door medeorganisator van de Najaars Trucktour John van den IJssel. De opbrengst van de catering was voor dit goede doel.

Check Also

Dansertjes Fervor sluiten seizoen zomers af

Lansingerland - Pilates- en Dansstudio Fervor heeft een geweldig seizoen achter de rug. Met de zomervakantie voor de deur werd het tijd voor een verrassende afsluiting van het seizoen.