woensdag 18 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Kranenburg vernieuwt
De drie ondernemers die tot overeenstemming konden komen: van Primera

Kranenburg vernieuwt

Kranenburg vernieuwt

Bleiswijk – Winkelcentrum Kranenburg in hartje Bleiswijk bestaat in november 20 jaar. Onlangs vertrok de Marskramer, waardoor er een pand leeg kwam te staan. Enkele ondernemers van Kranenburg hebben de ambitie om de toekomst tegemoet te zien in een ruimer pand. Ze vonden elkaar en maakten mooie plannen.

Trees Borkus-Henskens

Er wacht Kranenburg in het jubileumjaar een ingrijpende verbouwing die inmiddels al van start is gegaan. Bakker Ammerlaan verhuist naar de hoek waar voorheen De Marskramer zat. Hierdoor komt er ruimte vrij voor uitbreiding van zowel Jumbo als Primera. De pinautomaat van de Rabobank krijgt eveneens een andere plek.
Bakker Ammerlaan, Jumbo en Primera krijgen, evenals de pinautomaat van de Rabobank, een ingang aan de passage die eveneens zal veranderen. De nieuwe passage loopt van het Kranenburgplein op de plek waar nu de bakker nog gevestigd is naar de parkeerplaats aan de achterzijde.
De winkels zullen om de beurt hun verbouwing/verplaatsing realiseren. De nieuwe winkel van Bakker Ammerlaan wordt momenteel al aangepakt. Daar zal aan de kant van de passage het winkelgedeelte worden gebouwd met de toonbank. Bovendien met twee ovens, waarvan een met een stenen bodem voor het bakken van kersvers desembrood (‘Ammerlaan Authentiek’). Aansluitend wordt een lunchroom met 45 zitplaatsen gerealiseerd aan De Plaatszijde met een stamtafel, een bar en tal van gezellige zitjes. Hier kan men genieten van een vers ontbijt, koffie, een lunch of een high tea. Als alles volgens plan verloopt kan Bakker Ammerlaan eind oktober de nieuwe vestiging openen, waarna de tweede onderneming – Primera – aan de beurt is om aangepakt te worden. Met een hele nieuwe inrichting waarin het postkantoor ook een plek blijft houden. De winkel zal twee weken dicht gaan en op 11 november feestelijk de deuren weer openen. Met een breder assortiment en een overzichtelijker indeling.
Als derde gaat de Jumbo aan de slag met de uitbreidingsplannen. De sluiting van de Jumbo is op zaterdag 2 december om 18.00 uur. De feestelijke opening van de ruimere en verbouwde supermarkt is op 20 december.
De pinautomaat van de Rabobank is tijdelijk bereikbaar via de winkel van Bakker Ammerlaan (week 44 t/m 49). Tussen 11 en 19 december is de automaat buiten gebruik in verband met de werkzaamheden.

Check Also

Dansertjes Fervor sluiten seizoen zomers af

Lansingerland - Pilates- en Dansstudio Fervor heeft een geweldig seizoen achter de rug. Met de zomervakantie voor de deur werd het tijd voor een verrassende afsluiting van het seizoen.