woensdag 18 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Open Huis De Stander

Open Huis De Stander

Open Huis De Stander

Bergschenhoek – Begin 2015 werd begonnen met de bouw van De Stander. Inmiddels is het gebouw in gebruik genomen en heeft Bergschenhoek er een prachtige ontmoetingsplaats bij. Zaterdag 23 september vindt om 11.00 uur de officiële opening plaats van dit multifunctionele centrum. Alle organisaties die er gehuisvest zijn organiseren van 10.00 tot 16.00 uur een open huis.

Het multifunctionele gebouw aan de Wilhelminastraat 1-3 in Bergschenhoek biedt onder andere plaats aan 23 huur- en 14 koopappartementen. De nieuwe bewoners hebben inmiddels allemaal hun intrek genomen in de woning. Daarnaast zijn er 56 zorgeenheden van zorginstelling Laurens voor dementerende ouderen. Zij verhuizen eind oktober naar hun nieuwe onderkomen.
Op de begane grond zijn diverse maatschappelijke organisaties gehuisvest: Bibliotheek Oostland, Welzijn Lansingerland, Stichting Jeugd- & Jongerenwerk, Vluchtelingenwerk Nederland, Kwadraad Maatschappelijk werk, Psychologiepraktijk Hoogendoorn, Hypno-T Therapie en Persoonlijke ontwikkeling en Haptotherapie Lansingerland.
Welzijn Lansingerland en Bibliotheek Oostland exploitereren samen sociaal café Ontmoet!.

Presentatie

Bij de stands op het binnenplein kunnen de bezoekershoren en zien wat de organisaties te bieden hebben. Uiteraard is het ook mogelijk bij hen binnen te kijken. Er starten daarnaast regelmatig rondleidingen. Bij sociaal café Ontmoet! wordt voorgelezen aan kinderen en kunnen zij zich laten schminken. Tegen een kleine vergoeding kan een kopje koffie worden gedronken en staan een hapje en een drankje klaar.
De parkeerruimte in de wijk is beperkt. Kom zoveel mogelijk te voet of op de fiets!
Informatie: Katinka de Vries, mail k.devries@3bwonen.nl of tel. 010 – 313 55 12.

Check Also

Dansertjes Fervor sluiten seizoen zomers af

Lansingerland - Pilates- en Dansstudio Fervor heeft een geweldig seizoen achter de rug. Met de zomervakantie voor de deur werd het tijd voor een verrassende afsluiting van het seizoen.