maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Commentaar » Leed en plezier

Leed en plezier

We hebben allemaal gezien wat de orkaan Irma heeft aangericht in het Caraïbisch gebied. De verwoesting op een eiland als Sint Maarten is enorm. De hulpverlening is op gang gekomen. Puin ruimen, zo snel mogelijk de watervoorziening herstellen en de bewoners de hand reiken om het leven weer op te bouwen. Ellende.
Toeristen die zich verheugden op een paar mooie weken op dit eiland staan te popelen om naar huis te gaan. En het zal wel even duren voordat ze weer een reisje naar Sint Maarten boeken. Je hebt er als toerist nu niets te zoeken, er is geen aardigheid aan.
Het is te hopen dat Sint Maarten er weer snel bovenop komt, zodat die toerist de weg weer vindt naar dit prachtige eiland.
In een landelijk dagblad zag ik een dubbele pagina waarop de lezers in grote letters werden toegeschreeuwd vooral nu met vroegboekkorting een wintervakantie naar Aruba en Bonaire te boeken. Eerst bekruipt je een gevoel van ‘moet dat nu juist op dit moment?’. Een moment waarop andere eilanden in puin liggen en de bewoners op Sint Maarten zich afvragen of er ooit nog een toerist naar het eiland komt.
Wat liggen leed en plezier dan dicht bij elkaar. Want vakantieplezier is niet alleen goed voor de vakantieganger, maar juist ook voor de toeristenindustrie op deze eilanden in het Caraïbisch gebied. Het brengt er geld en daarmee een bestaan. Een bestaan dat Sint Maarten straks weer hoopt terug te vinden.
Vrijdag organiseren de publieke omroepen een radio- en tv-actie voor hulp aan de getroffen eilanden van ons Koninkrijk. Laten we alvast een voorschotje nemen op onze vakantieuitgave en de actie en daarmee de bewoners van onder andere Sint Maarten steunen. Annette Docter

Check Also

Veel van het goede

De opening van een labyrint om tot bezinning te komen, de uitreiking van cheques aan …