maandag 21 mei 2018 | week 21
Home » Algemeen » Geslaagde Monumentendag in Dorpskerk Bleiswijk

Geslaagde Monumentendag in Dorpskerk Bleiswijk

Geslaagde Monumentendag in Dorpskerk Bleiswijk

Bleiswijk – Een groot aantal belangstellenden bracht op Monumentendag verspreid over de dag een bezoek aan de Dorpskerk Bleiswijk. De circa 45 bezoekers werden rondgeleid door leden van de Historiegroep Dorpskerk Bleiswijk.

Tijdens de dag werd door vier plaatselijke organisten het gerestaureerde orgel bespeeld. Er werden rondleidingen gegeven waarbij de heer J. van Spengen vertelde over de geschiedenis van de Dorpskerk, de heer K. van Schie inging op de aanpak en de inrichting van de Bijbelse kerk (met 50 verschillende soorten planten) en de heer E. Kraayenbos orgelliefhebbers informeerde over de geschiedenis van het orgel. Het orgel is gebouwd in 1842 door vader Leonard en zoon Matthias van den Brink, orgelbouwers te Amsterdam.

Tekenwedstrijd Anne Frank School

Op 10 mei jl. heeft Jan van Spengen in het kader van het godsdienstonderwijs aan openbare scholen een rondleiding in de kerk verzorgd voor 41 kinderen uit groep 7 (begeleid door vier leerkrachten) van de Anne Frank School te Bleiswijk, waarna de kinderen werd verzocht een tekening te maken van een fragment uit de kerk en deze later verder uit te werken.
De ingezonden tekeningen zijn door de Historiegroep Dorpskerk beoordeeld, en op Monumentendag worden elk jaar prijzen uitgereikt voor de mooiste tekeningen.
De prijswinnaars zijn: 1e prijs: Froukje Diepstraten (tekening van de preekstoel uit 1622 in kleur); 2e prijs: Dico Kouwenhoven uit Bleiswijk (tekening van koperen slang, de houder van collectezakken); 3e prijs: Emma van Vliet (tekening van de Paaskaars in kleur); de Orgelprijs: Isabel van Deursen (tekening van de achterzijde van het orgel).
De prijswinnaars ontvingen van mevrouw T. Bogaard-Arnoldus, lid van de Historiegroep, na een korte toespraak een prachtig leesboek. Bij de prijsuitreiking waren drie prijswinnaars aanwezig, samen met broertjes en zusjes, ouders en grootouders. De vierde prijswinnaar, Emma, ontving haar prijs apart.
Al met al was de dag voor de Historiegroep zeker geslaagd te noemen, ook gezien de vele bezoekers uit Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Rijswijk, Heerde (Gelderland) en Canada (Toronto en Vancouver).

Check Also

Concert Vrienden Dorpskerk Bleiswijk

Bleiswijk – Op zaterdag 26 mei organiseert de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Bleiswijk een …