zondag 19 november 2017 | week 46
Home » Algemeen » Aandacht voor reuma bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Aandacht voor reuma bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Aandacht voor reuma bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Regio – Pijn en stijfheid in gewrichten of spieren, vermoeid zijn en moeilijk kunnen bewegen. Bijna twee miljoen Nederlanders, jong en oud, hebben dagelijks te maken met deze vervelende klachten omdat ze reuma hebben. Deze chronische aandoening kan het dagelijks leven veranderen. De ene dag lukt alles en de andere dag is een stukje wandelen al te veel.

Franciscus Gasthuis in Rotterdam organiseert tijdens de Wereld Reuma Dag op donderdag 12 oktober 2017 verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor reuma. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen belangstellenden langs informatiepunten van reumaconsulenten, de Reuma Patiënten Vereniging Rotterdam en de orthopedisch schoenmaker. Van 13.00 tot 14.00 uur verzorgt Scapino Ballet Rotterdam een beweegworkshop. De workshop staat in het teken van beperkingen die mensen met reuma in hun mobiliteit ondervinden. Bezoekers worden uitgenodigd om te komen ervaren, dat ook met beperkingen kan worden deelgenomen aan verschillende bewegingsactiviteiten.
Kijk voor meer informatie over het programma op www.franciscus.nl/reumadag. Ook op de Schiedamse locatie, Franciscus Vlietland, vinden er diverse activiteiten plaats.

Check Also

Flinke belangstelling voor concert geeft weer hoop voor de toekomst

Bleiswijk - De stoelen stonden weer netjes in rijen opgesteld tijdens het Najaarsconcert van muziekvereniging Crescendo, zaterdag 11 november in 't Web. Dat is ook een noodzaak als je gaat 'vliegen' om diverse landen te bezoeken, want het thema was 'Vlieg met me mee'. Heel fijn was, dat nagenoeg alle stoelen bezet waren en dat geeft Crescendo moed om fris en fruitig door te gaan waarmee ze bezig is: mooie muziek maken en de mensen een fijne avond te bezorgen. Zaterdagavond lukte dat perfect.