maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Aandacht voor reuma bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Aandacht voor reuma bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Aandacht voor reuma bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Regio – Pijn en stijfheid in gewrichten of spieren, vermoeid zijn en moeilijk kunnen bewegen. Bijna twee miljoen Nederlanders, jong en oud, hebben dagelijks te maken met deze vervelende klachten omdat ze reuma hebben. Deze chronische aandoening kan het dagelijks leven veranderen. De ene dag lukt alles en de andere dag is een stukje wandelen al te veel.

Franciscus Gasthuis in Rotterdam organiseert tijdens de Wereld Reuma Dag op donderdag 12 oktober 2017 verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor reuma. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen belangstellenden langs informatiepunten van reumaconsulenten, de Reuma Patiënten Vereniging Rotterdam en de orthopedisch schoenmaker. Van 13.00 tot 14.00 uur verzorgt Scapino Ballet Rotterdam een beweegworkshop. De workshop staat in het teken van beperkingen die mensen met reuma in hun mobiliteit ondervinden. Bezoekers worden uitgenodigd om te komen ervaren, dat ook met beperkingen kan worden deelgenomen aan verschillende bewegingsactiviteiten.
Kijk voor meer informatie over het programma op www.franciscus.nl/reumadag. Ook op de Schiedamse locatie, Franciscus Vlietland, vinden er diverse activiteiten plaats.

Check Also

Crazy Summer Market

Bergschenhoek – Noteer alvast in uw agenda: zaterdag 25 augustus vindt van 11.00 tot 17.00 …