zondag 19 november 2017 | week 46
Home » Algemeen » Power Academy Lansingerland is er voor jou!

Power Academy Lansingerland is er voor jou!

Power Academy Lansingerland is er voor jou!

Lansingerland – Met de meeste kinderen gaat het goed. Maar, soms loopt het even niet lekker, dan gaat het niet goed thuis of op school. Bijvoorbeeld omdat een kind onzeker is, bang is om fouten te maken, vaak ruzie heeft of gepest wordt. Extra ondersteuning kan dan helpen, bijvoorbeeld door een training via de Power Academy Lansingerland, kortweg PAL. De gemeente Lansingerland maakt het mogelijk dat deze trainingen voor kinderen en jongeren uit Lansingerland gratis zijn. Iedereen die in de gemeente woont kan zich aanmelden.

Ook dit jaar biedt FlexusJeugdplein via PAL weer diverse trainingen voor kinderen en jongeren aan op het gebied van sociale vaardigheden, weerbaarheid, faalangst en scheiding. De trainingen zijn erop gericht om kinderen, jongeren én hun ouders sterker te maken. Iedere training is afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van de deelnemers en op wat zij nodig hebben.
Joke Dubois, trainster en schoolmaatschappelijk werker in Lansingerland: “In de trainingen koppelen we wat de kinderen hier doen met ‘buiten’. We laten ze ervaren dat ze iemand zijn, dat ze welkom zijn en kracht in zichzelf hebben. Het met gerichte aandacht op zoek gaan naar hun eigen kracht zit in elke training. Kinderen worden gewezen op de dingen die ze al wel kunnen en op vaardigheden die ze kunnen uitbreiden of aanleren. Het merendeel gaat in groepsverband, maar er passen ook individuele stukjes in de training. Centraal staat altijd dat ‘ik kan niet’, wordt omgezet in ‘veel dingen kan ik wel, dus wat ik nog moet leren, gaat me ook wel lukken!’.”
In de JuSoVa training, bijvoorbeeld, worden sociale elementen van judo gebruikt om kinderen te leren hoe zij hun gedrag kunnen bijsturen. Dit najaar start ook weer een training voor kinderen die te maken hebben met de scheiding van hun ouders: Dappere Dino’s. Deze training is voor kinderen tussen 6 en 8 jaar. De kinderen leren hierin door middel van spel omgaan met problemen en emoties rond de scheiding.
De gemeente Lansingerland betaalt de training. Iedereen is welkom, maar vooraf wordt wel samen met de ouders en jongere gekeken of de training bij hen past. Een training bestaat uit 8 tot 12 bijeenkomsten (afhankelijk van de training) en één of meer ouderavonden. Er wordt in kleine groepen, van circa 10 deelnemers per training, getraind. Bij voldoende aanmeldingen gaat een training van start.

Informatie en aanmelden:
http://www.flexusjeugdplein.nl/jongeren-ouders/trainingen-lansingerland of neem contact op met het secretariaat Trainingen, tel. 010 – 2211999.

Check Also

Flinke belangstelling voor concert geeft weer hoop voor de toekomst

Bleiswijk - De stoelen stonden weer netjes in rijen opgesteld tijdens het Najaarsconcert van muziekvereniging Crescendo, zaterdag 11 november in 't Web. Dat is ook een noodzaak als je gaat 'vliegen' om diverse landen te bezoeken, want het thema was 'Vlieg met me mee'. Heel fijn was, dat nagenoeg alle stoelen bezet waren en dat geeft Crescendo moed om fris en fruitig door te gaan waarmee ze bezig is: mooie muziek maken en de mensen een fijne avond te bezorgen. Zaterdagavond lukte dat perfect.