vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » Algemeen » Power Academy Lansingerland is er voor jou!

Power Academy Lansingerland is er voor jou!

Power Academy Lansingerland is er voor jou!

Lansingerland – Met de meeste kinderen gaat het goed. Maar, soms loopt het even niet lekker, dan gaat het niet goed thuis of op school. Bijvoorbeeld omdat een kind onzeker is, bang is om fouten te maken, vaak ruzie heeft of gepest wordt. Extra ondersteuning kan dan helpen, bijvoorbeeld door een training via de Power Academy Lansingerland, kortweg PAL. De gemeente Lansingerland maakt het mogelijk dat deze trainingen voor kinderen en jongeren uit Lansingerland gratis zijn. Iedereen die in de gemeente woont kan zich aanmelden.

Ook dit jaar biedt FlexusJeugdplein via PAL weer diverse trainingen voor kinderen en jongeren aan op het gebied van sociale vaardigheden, weerbaarheid, faalangst en scheiding. De trainingen zijn erop gericht om kinderen, jongeren én hun ouders sterker te maken. Iedere training is afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van de deelnemers en op wat zij nodig hebben.
Joke Dubois, trainster en schoolmaatschappelijk werker in Lansingerland: “In de trainingen koppelen we wat de kinderen hier doen met ‘buiten’. We laten ze ervaren dat ze iemand zijn, dat ze welkom zijn en kracht in zichzelf hebben. Het met gerichte aandacht op zoek gaan naar hun eigen kracht zit in elke training. Kinderen worden gewezen op de dingen die ze al wel kunnen en op vaardigheden die ze kunnen uitbreiden of aanleren. Het merendeel gaat in groepsverband, maar er passen ook individuele stukjes in de training. Centraal staat altijd dat ‘ik kan niet’, wordt omgezet in ‘veel dingen kan ik wel, dus wat ik nog moet leren, gaat me ook wel lukken!’.”
In de JuSoVa training, bijvoorbeeld, worden sociale elementen van judo gebruikt om kinderen te leren hoe zij hun gedrag kunnen bijsturen. Dit najaar start ook weer een training voor kinderen die te maken hebben met de scheiding van hun ouders: Dappere Dino’s. Deze training is voor kinderen tussen 6 en 8 jaar. De kinderen leren hierin door middel van spel omgaan met problemen en emoties rond de scheiding.
De gemeente Lansingerland betaalt de training. Iedereen is welkom, maar vooraf wordt wel samen met de ouders en jongere gekeken of de training bij hen past. Een training bestaat uit 8 tot 12 bijeenkomsten (afhankelijk van de training) en één of meer ouderavonden. Er wordt in kleine groepen, van circa 10 deelnemers per training, getraind. Bij voldoende aanmeldingen gaat een training van start.

Informatie en aanmelden:
http://www.flexusjeugdplein.nl/jongeren-ouders/trainingen-lansingerland of neem contact op met het secretariaat Trainingen, tel. 010 – 2211999.

Check Also

Jobhulpmaatje – Samen werkt het!

Lansingerland - JobHulpMaatje werkt in meerdere Nederlandse steden al met succes. Door middel van maatjes- en groepstrajecten steunt zij werkzoekenden en helpt ze op weg naar passend werk. Op 28 mei start de eerste JobGroup in Pand 58.