maandag 21 mei 2018 | week 21
Home » Algemeen » “Aandacht voor mensen die problemen hebben met de Nederlandse taal”

“Aandacht voor mensen die problemen hebben met de Nederlandse taal”

Taallunch Bibliotheek Oostland

“Aandacht voor mensen die problemen hebben met de Nederlandse taal”

Bergschenhoek – Maandag 4 september was er, als start van de Week van de Alfabetisering, een Taallunch in de bibliotheek van Bergschenhoek, georganiseerd door Bibliotheek Oostland en haar samenwerkingspartners zoals Vluchtelingenwerk, voor onder meer deelnemers van de ontmoetingen van Taalhuis Oostland en haar vrijwilligers die daarbij helpen.

Ahmad Mahmod

Esther de Wit, vakteamhoofd volwassenen van Bibliotheek Oostland, verwelkomde de aanwezigen en zei: “In deze week vragen we landelijk aandacht voor mensen die problemen hebben met de Nederlandse taal en in het bijzonder de mensen uit andere landen die hier nu wonen en de Nederlandse taal nog niet beheersen”. In Lansingerland worden door Taalhuis Oostland ontmoetingen georganiseerd, waarbij vrijwilligers al die mensen helpen met het lezen schrijven van de Nederlandse taal. Het blijkt namelijk dat ook veel mensen die in Nederland zijn geboren en hier heel hun leven wonen, moeite hebben met lezen en schrijven. Ook zij zijn welkom bij de ontmoetingen die Taalhuis Oostland organiseert!
Volgens Esther is het beheersen van de taal belangrijk om je ergens thuis te voelen en om te kunnen begrijpen wat er om je heen gebeurt. “Gelukkig zijn er vrijwilligers die hen daarbij willen helpen, maar we kunnen er nog veel meer gebruiken bij Taalhuis Oostland!”
Esther de Wit was blij met de goede opkomst voor deze taallunch, want er namen ongeveer 50 mensen aan deel. De lunch was uitstekend verzorgd door vrijwilligers van Stichting Welzijn Lansingerland en was “heel gezellig”, aldus alle aanwezigen.

Check Also

Concert Vrienden Dorpskerk Bleiswijk

Bleiswijk – Op zaterdag 26 mei organiseert de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Bleiswijk een …