zondag 19 november 2017 | week 46
Home » Algemeen » “Aandacht voor mensen die problemen hebben met de Nederlandse taal”

“Aandacht voor mensen die problemen hebben met de Nederlandse taal”

Taallunch Bibliotheek Oostland

“Aandacht voor mensen die problemen hebben met de Nederlandse taal”

Bergschenhoek – Maandag 4 september was er, als start van de Week van de Alfabetisering, een Taallunch in de bibliotheek van Bergschenhoek, georganiseerd door Bibliotheek Oostland en haar samenwerkingspartners zoals Vluchtelingenwerk, voor onder meer deelnemers van de ontmoetingen van Taalhuis Oostland en haar vrijwilligers die daarbij helpen.

Ahmad Mahmod

Esther de Wit, vakteamhoofd volwassenen van Bibliotheek Oostland, verwelkomde de aanwezigen en zei: “In deze week vragen we landelijk aandacht voor mensen die problemen hebben met de Nederlandse taal en in het bijzonder de mensen uit andere landen die hier nu wonen en de Nederlandse taal nog niet beheersen”. In Lansingerland worden door Taalhuis Oostland ontmoetingen georganiseerd, waarbij vrijwilligers al die mensen helpen met het lezen schrijven van de Nederlandse taal. Het blijkt namelijk dat ook veel mensen die in Nederland zijn geboren en hier heel hun leven wonen, moeite hebben met lezen en schrijven. Ook zij zijn welkom bij de ontmoetingen die Taalhuis Oostland organiseert!
Volgens Esther is het beheersen van de taal belangrijk om je ergens thuis te voelen en om te kunnen begrijpen wat er om je heen gebeurt. “Gelukkig zijn er vrijwilligers die hen daarbij willen helpen, maar we kunnen er nog veel meer gebruiken bij Taalhuis Oostland!”
Esther de Wit was blij met de goede opkomst voor deze taallunch, want er namen ongeveer 50 mensen aan deel. De lunch was uitstekend verzorgd door vrijwilligers van Stichting Welzijn Lansingerland en was “heel gezellig”, aldus alle aanwezigen.

Check Also

Flinke belangstelling voor concert geeft weer hoop voor de toekomst

Bleiswijk - De stoelen stonden weer netjes in rijen opgesteld tijdens het Najaarsconcert van muziekvereniging Crescendo, zaterdag 11 november in 't Web. Dat is ook een noodzaak als je gaat 'vliegen' om diverse landen te bezoeken, want het thema was 'Vlieg met me mee'. Heel fijn was, dat nagenoeg alle stoelen bezet waren en dat geeft Crescendo moed om fris en fruitig door te gaan waarmee ze bezig is: mooie muziek maken en de mensen een fijne avond te bezorgen. Zaterdagavond lukte dat perfect.