dinsdag 17 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Cursus Ziekenverzorging thuis voor mantelzorgers

Cursus Ziekenverzorging thuis voor mantelzorgers

Cursus Ziekenverzorging thuis voor mantelzorgers

Lansingerland – Het thuis verzorgen van een zieke is geen gemakkelijke opgave. Voor wie hulp krijgt van een wijkverpleegkundige en/of een verzorgende blijft er nog heel wat werk en zorg over. Om het thuis verzorgen van een zieke gemakkelijker te maken organiseert het steunpunt Mantelzorg samen met Buurtzorg de cursus Ziekenverzorging thuis.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.
Deelnemers leren bijvoorbeeld hoe zij een bed kunnen verschonen terwijl de zieke erin ligt en hoe problemen als gevolg van bedlegerigheid kunnen worden voorkomen. Daarnaast wordt ingegaan op hulpmiddelen in en rondom het huis, voeding en medicatie.
Ook de psychische aspecten van ziek zijn komen aan de orde, zowel met betrekking tot de zieke als wat het voor de familie kan betekenen. Wat zijn de gevolgen als iemand te horen krijgt dat hij ziek is en niet meer beter kan worden. Bij een chronische ziekte kan het leven en de daarbij behorende toekomstplannen veranderen. Wat kan de omgeving dan betekenen voor een zieke?

Aanmelding

De cursus Ziekenverzorging thuis is bedoeld voor (aankomende) mantelzorgers. Belangstellenden die meer willen weten over zorg. De cursus wordt gegeven door twee wijkverpleegkundigen van Buurtzorg en bestaat uit vier bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur. De cursus zal plaatsvinden in het najaar van 2017. Locatie: Notaris Kruytstraat 36 te Bergschenhoek.
Belangstellenden voor de cursus kunnen een mail sturen naar: w.hoek@buurtzorgnederland.com of bellen met tel. 06-51423473 (Winnie Hoek van Buurtzorg), bereikbaar op maandag en woensdag tussen 13.00 en 18.00 uur. Geef hierbij aan of de voorkeur uitgaat naar een cursus in de avond of in de middag. Kosten: € 15,- voor de totale cursus.

Check Also

Gespot!

Gespot! Bleiswijk – Deze foto werd ’s nachts op de Rottedijk te Bleiswijk gemaakt door …