zondag 22 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Koppert introduceert educatiepakket ‘Hulptroepen uit de natuur’

Koppert introduceert educatiepakket ‘Hulptroepen uit de natuur’

Koppert introduceert educatiepakket ‘Hulptroepen uit de natuur’

Berkel en Rodenrijs – Basisschoolleerlingen uit groep 4, 5 en 6 kunnen vanaf nu alles leren over hoe groenten en fruit gezond groeien, welke insecten hierbij kunnen helpen en hoe belangrijk hommels zijn. Het bijzondere en unieke lespakket ‘Hulptroepen uit de natuur’ werd zaterdag 9 september gelanceerd door en bij Koppert Biological Systems in Rodenrijs.

Het familiebedrijf viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en ontwikkelde speciaal daarvoor het educatiepakket. “We zoeken voor onze producten naar oplossingen die in de natuur voorkomen om daarmee vervolgens de land-, tuin- en akkerbouw te helpen bij het produceren van gezond voedsel. De natuur is voor ons vanzelfsprekend erg belangrijk. We willen daarom graag bijdragen aan de bewustwording van kinderen voor de natuur en hen inspireren voor en door de natuur,” vertelde Agnes van den Berg, projectleider bij Koppert.

Dolores

Het pakket werd zaterdag gelanceerd door Dolores Leeuwin, onder meer bekend van Het Klokhuis. De aanwezige kinderen waren zichtbaar onder de indruk van de levende insecten en de opgezette hommel en reageerden er heel enthousiast op. Na de lancering konden ze zelf verschillende onderdelen uit de lessen ervaren. Ze leerden in een interactieve quiz spelenderwijs over bestuiving en Dolores nam hen mee in de ontwikkeling van zaadje tot een tomaat.
Het zeven lessen tellende programma werd samen met Naturalis Biodiversity Centre ontwikkeld. Welk voedsel in de broodtrommel komt uit de natuur? Waarom zijn hommels zo belangrijk? Wat zijn goede en wat zijn slechte insecten? Dat zijn enkele van de vragen die worden beantwoord tijdens de lesperiode. De natuurlijke tastbare onderdelen maken het lesprogramma uniek. Kinderen ontmoeten een echte hommel en ontdekken hoe bestuiving werkt, planten zelf zaadjes, experimenteren met een aardbeienplant, gaan buiten op zoek naar sporen in de natuur en zien de insecten – de hulptroepen uit de natuur – in het echt.
Basisscholen kunnen het lespakket voor 25 euro bestellen via www.hulptroepenuitdenatuur.nl.

Check Also

Tuinreis Groei & Bloei naar Twente

Lansingerland - Groei & Bloei Lansingerland organiseert op zaterdag 18 augustus een tuinreis naar Twente. In Overijssel worden vier schitterende tuinen bezocht. In iedere tuin worden de deelnemers verwend met koffie/thee en iets lekkers erbij.