maandag 19 maart 2018 | week 12
Home » fbpost » Iedereen kan meestemmen in ‘Lansingerland door jouw ogen’

Iedereen kan meestemmen in ‘Lansingerland door jouw ogen’

Iedereen kan meestemmen in ‘Lansingerland door jouw ogen’

Lansingerland – Tijdens de zaterdag 9 september gehouden Open Monumentendag zette ook het gemeentehuis van Lansingerland de deuren open voor publiek. Er waren tal van activiteiten georganiseerd, maar er werd ook een expositie geopend: ‘Lansingerland door jouw ogen’.

Trees Borkus-Henskens

Meteen al bij het betreden van het gemeentehuis kon de bezoeker genieten van een lange rij van tentoongestelde werken van de wedstrijd. Maar er was meer. De Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk bracht een deel van de tentoonstelling ‘Geketende Burgemeesters’ naar het gemeentehuis om het daar tijdelijk te laten bewonderen. Ook hingen er in het gemeentehuis fraaie kaarten van ‘toen’ als cultureel erfgoed, foto’s en werd een filmpje getoond.
Tal van bezoekers vonden het een uitgelezen kans om zaterdag iets meer van het gemeentehuis zelf te kunnen bekijken tijdens de diverse rondleidingen die werden verzorgd. Met een bezoekje aan de trouwzaal, de raadzaal en de werkkamers van zowel de burgemeester als de wethouders. Prachtig vonden ze bovendien het mooie uitzicht vanaf het dakterras met het wijdse overzicht over een groot deel van de gemeente.

Tentoonstelling

Om één uur opende de wethouder de tentoonstelling ‘Lansingerland door jouw ogen’. In totaal 22 kinderen en 27 volwassenen gingen de uitdaging aan iets te maken rond het gestelde thema. Het leverde een diversiteit aan werken op: geschilderd, getekend, gefotografeerd, maar ook driedimensionaal in groepswerk. Daarover vertelde Jip, een van de makers bij Kunstbreak: “We gingen eerst takjes zoeken en toen een gezamenlijk werkstuk maken. Ik maakte van die takjes mijn eigen familie; m’n vader, moeder, oudere zusje en mezelf. Ik kleedde ze leuk aan en gaf ze een plekje. Met het werk van de anderen uit de groep is het iets moois geworden dat we hier graag wilden laten zien.”

Publieksjury

Bij de entree van het gemeentehuis liggen tot en met 29 september lijsten waarop elke bezoeker kan aangeven welk werk van zowel de kinderen als de volwassenen als beste aangemerkt zou kunnen worden. De uitslag wordt op vrijdagavond 6 oktober bekend gemaakt tijdens de start van de Kunsttoer Lansingerland.

Check Also

Mooi geflest voor Ghana

Bergschenhoek - Docenten en leerlingen van het Wolfert Lyceum hebben op donderdagavond 8 maart het toneelstuk 'Goed geflest' opgevoerd. Diezelfde dag, van 16.00 tot 17.00 uur, vond de Ghana-markt plaats. Een gezellige markt waar leerlingen uit de tweede klas koekjes, cakejes, armbandjes, spullen uit Ghana en allerlei andere originele dingen verkochten.