maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Ook de zon liet zich even zien tijdens Hoekse Veiligheidsdag

Ook de zon liet zich even zien tijdens Hoekse Veiligheidsdag

Ook de zon liet zich even zien tijdens Hoekse Veiligheidsdag

Bergschenhoek – De derde Veiligheidsdag in Bergschenhoek werd er een van informatie, gezelligheid, elkaar leren kennen, maar ook van natte jasjes die uithingen aan openstaande deuren van brandweerwagens, van paraplu’s en van publiek dat graag kwam kijken als de regen zich even niet liet zien.

Trees Borkus-Henskens

Het plein in het centrum van Bergschenhoek werd ingenomen door tal diensten en organisaties die samen zorgen voor veiligheid van burgers en omgeving. Nadat enkele duikers van de Bleiswijkse brandweer een demonstratie hadden verzorgd in het water van De Leeuwenkuil speelden de overige activiteiten en demonstraties zich in het centrum af.
De bezoekers konden een kijkje nemen in tal van voertuigen, maar er waren ook kramen en tenten opgesteld waarin informatie verkrijgbaar was. De EHBO, het Rode Kruis, Buurttoezicht, de politie, de brandweer; ze waren er allemaal en gaven informatie over hun werk. Verspreid over de dag werden enkele demo’s gegeven door politie en brandweer. Er werd een auto open gezaagd om daar vervolgens een slachtoffer uit te bevrijden, de vlam sloeg in de pan met een grote steekvlam tot gevolg en de politie liet zien hoe verdachte personen worden aangehouden. Op het plein bij de kerk stond het Mobile Media Lab van de politie waar ook iedereen even naar binnen mocht. Bergschenhoek werd er weer een stukje veiliger en wijzer door.

Check Also

Crazy Summer Market

Bergschenhoek – Noteer alvast in uw agenda: zaterdag 25 augustus vindt van 11.00 tot 17.00 …