maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » ’t Web gaat een nieuwe toekomst tegemoet

’t Web gaat een nieuwe toekomst tegemoet

’t Web gaat een nieuwe toekomst tegemoet

Bleiswijk – Met een ferme stap door een ingelijst web, vastgehouden door de directeur van Bibliotheek Oostland Petra Togni en ‘Theaterdirecteur’ Mario van Vliet, opende wethouder Ankie van Tatenhove zaterdag 9 september cultuurhuis ‘t Web nieuwe stijl aan de Nachtegaallaan te Bleiswijk.

Trees Borkus-Henskens

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Daarbij is Bibliotheek Oostland de nieuwe eigenaar en exploitant van ’t Web; de bibliotheek zal na januari 2018 verhuizen vanuit De Snip naar ‘t Web. Stichting Behoud ’t Web/Theater ‘t Web zorgt vanaf december voor de culturele programmering.
Het grote aantal belangstellenden dat zaterdag present was bij de opening en een kijkje kwam nemen tijdens de workshops en de optredens trof blije gezichten. Niet alleen van de initiatiefnemers, maar tevens van de huurders. Logisch, want het zwaard van Damocles en de angst om op straat te komen hangen niet meer boven het hoofd van de huurders. Ze kunnen allemaal blijven en gaan zelfs minder huur betalen, waardoor er binnen de clubs weer meer leuke dingen mogelijk zijn. Maar daar zal het niet bij blijven, want ’t Web gaat zich tevens ontwikkelen als theater met optredens voor jong en oud.

Overdracht

Zaterdag 9 september droeg de gemeente ’t Web over aan Bibliotheek Oostland en dat werd tevens de start van de nieuwe toekomst.
“We kenden met elkaar een lange aanlooptijd,” wist de wethouder. “Er was volop discussie over vastgoed binnen de gemeente, maar ’t Web is en bijzonder pand. Mario werd van ‘gewone’ buurtbewoner een initiatiefnemer van het burgerinitiatief Behoud ’t Web en het is mede daaraan te danken dat we hier nu zo blij staan met elkaar. We zijn twee jaar verder en Petra en Mario hebben elkaar gevonden! Ze staan voor de toekomst van ’t Web en nu al is er meer aanbod dan ze kwijt kunnen.”
Er was muziek van het Lansing Jazz Combo, van de Wijsbleikers, iedereen kon een rondleiding krijgen door het gebouw en er waren workshops. “Maar er waren ook hele leuke ontmoetingen en gesprekken,” heeft Mario meteen de eerste dag al ervaren. Dat geeft veel energie aan het bestuur van de stichting – naast voorzitter Mario zijn dat secretaris Louis Sloot en penningmeester Cock van Yperen – om aan de slag te gaan.

Programmering

Theater ’t Web start komende winter met het programmeren van theater, muziek, film, literatuur en nog veel meer in ’t Web. Hierbij een beknopt overzicht: 9 december Theater, 16 dec. Jeugdtheater, 6 jan. Film plus, 20 jan. Uit de buurt, 3 febr. Film junior, 17 febr. Theater, 3 maart Film plus, 17 maart Bleiswijks Boekenbal, 7 april Film junior, 21 april Jeugdtheater, 5 mei Film plus, 19 mei Uit de buurt, 2 juni Film junior en 16 juni Theater. De meeste items zullen nader worden ingevuld en bekend gemaakt. Informatie en kaartverkoop kunnen binnenkort worden verwerkt via TheaterWeb.nl

Er bestaan voor iedereen twee mogelijkheden om nog meer betrokken te raken bij het wel en wee van Theater ’t Web. Dat kan door Vriend te worden of een aanmelding als vrijwilliger. Voor meer informatie: info@TheatertWeb.nl.

Check Also

Bijen houden open huis

Rottemeren – Op zaterdag 14 juli houdt de Rotterdamse bijenhoudersvereniging Ambrosiusgilde van 10.00 tot 17.00 …