maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Nieuws » Feesttaart voor iedereen

Feesttaart voor iedereen

Feesttaart voor iedereen

Berkel en Rodenrijs – Winkelpromenade Berkel Centrum liet zich door een regenbui niet uit het veld slaan en begon zaterdag 9 september in een feesttent en met drie levensgrote taarten aan het 20-jarig jubileum. Iedereen kon komen meefeesten!

Trees Borkus-Henskens

Nadat de drie taarten van de drie Berkelse bakkers – Ammerlaan, Van der Breggen en Van Maanen – een plek hadden gevonden in de tent hanteerden burgemeester Pieter van de Stadt en voorzitter van de winkeliersvereniging Ronald Vedder samen het mes om de taarten aan te snijden.

1500 stukken

Dick van der Breggen kwam de taart persoonlijk afleveren, maar dat niet alleen. “Ik heb hem ook zelf gemaakt, want ik vind het een leuke uitdaging. Maar het snijden laat ik met een gerust hart aan een ander over.” De van origine puur Berkelse bakker had een leuke Berkeldag, want ’s middags stond hij op de pedalen als deelnemer van het Berkelse wielerfestijn.
Bakker Jacques Ammerlaan wist: “Vijf jaar geleden maakten we bij het 15-jarig bestaan ook al van die lekkere taarten (toen ietsje kleiner, we groeien met het centrum mee), dus het lijkt een goede traditie te worden. We kunnen vandaag drie keer 500 bezoekers van het centrum verrassen met kersverse en lekkere taart, maar dan mag het wel droog worden.” Waarna hij verder ging met het assisteren bij het verder aansnijden van de taarten waar eveneens voor iedereen een lekker kopje koffie bij werd gepresenteerd.

Berkel Cadeaubon in nieuw jasje!

Naast het aansnijden van de taart, nam de burgemeester ook nog symbolisch de eerste vernieuwde Berkel Cadeaubon in ontvangst. De Berkel Cadeaubon is een uniek cadeau en kan besteed worden bij ruim 90 winkeliers in Berkel Centrum. De vernieuwde cadeaubon is vanaf heden te koop bij Primera van der Poel, Boekhandel van Atten, Kantoor-Boekhandel Janneke en Cigo Nimowist.

Check Also

Just do it!

Lansingerland - ‘Gewoon doen!’ was de aanbeveling van twee pitchers op de thema avond die door de Adviesraad Sociale Domein (ASD) Lansingerland werd georganiseerd over het rookvrij maken van terreinen waar veel kinderen komen.