maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » De Ster van Berkel overhandigt Amber mooie cheque

De Ster van Berkel overhandigt Amber mooie cheque

Bijdrage zeer welkom voor behandeling ziekte van Lyme

De Ster van Berkel overhandigt Amber mooie cheque

Berkel en Rodenrijs – Geruime tijd geleden al, stond er in De Heraut een interview met Amber Halkes uit Bleiswijk. Zij heeft de ziekte van Lyme in ernstige mate. Om de zeer kostbare behandelingen, totaal minstens € 10.000,-, te kunnen betalen is zij in 2014 een actie gestart. Zaterdag 9 september mocht zij het startschot lossen voor de Funklasse tijdens de wielerronde van Berkel.

John Hofman

Amber is heel snel vermoeid, dus kon zij niet lang blijven om van de wielerronde te genieten. Op haar Facebookpagina ‘Amber strijdt tegen lyme’ startte zij een actie om geld bijeen te krijgen voor de dure behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar. In april 2016 werd er een ‘Lopen Voor Lyme’ dag georganiseerd en in april 2018 komt er opnieuw zo’n dag.
Liesbeth van Velzen, Amber’s moeder, roept iedereen (wandelaars en hardlopers) op om zich te laten sponsoren en mee te lopen voor het goede doel. Aanmelden kan via de genoemde facebookactie of via tel 06 – 51192322.
Vorig jaar kreeg Amber reeds 22 antibiotica-infusen en lag ze 38 keer in een zuurstoftank. Ze moet alles zelf betalen. Op dit moment is ze al af en toe onafhankelijk van de rolstoel, dus er zit enige verbetering in.
“Ze slikt nog heel veel pillen per dag”, aldus haar moeder die de verslaggever van De Heraut te woord stond omdat dit voor Amber te vermoeiend was. Een kort moment te gast zijn bij de wielerronde was voor Amber al voldoende voor die dag. Heel knap: dit jaar heeft ze wel vier vakken van de Havo-opleiding gedaan. Maar er is nog een hele weg te gaan en er zullen nog veel speciale behandelingen nodig zijn.
Uit handen van Leon Brabander, voorzitter van De Ster van Berkel, kreeg zij een cheque van € 250,- overhandigd. Een mooi gebaar en hopelijk zullen nog veel acties volgen om Amber te helpen genezen. Aanmelden dus voor de loop in april 2018 ! U mag ook een financiële bijdrage geven: bankrekening IBAN NL20 TRIO 2024579507 t.n.v. P. van Velzen Lyme.

Check Also

Crazy Summer Market

Bergschenhoek – Noteer alvast in uw agenda: zaterdag 25 augustus vindt van 11.00 tot 17.00 …