maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » fbpost » Natte editie van de Ster van Berkel

Natte editie van de Ster van Berkel

Voorzitter Leon Brabander: “Volgend jaar zijn we terug”

Natte editie van de Ster van Berkel

Berkel en Rodenrijs – Natuurlijk hadden ze het ook anders gewild. De organisatie van de 62e Ster van Berkel waar een heel jaar hard aan gewerkt was, werd er één waar niemand op zat te wachten. De regen was spelbreker op het jaarlijks terugkerend sportevenement. Maar het Berkelse wielercomité was – bij monde van Pierino van der Burg – positief over de toekomst. “Ze zeggen dat je eens per jaar zo’n dag er tussen hebt. Dus we zijn de komende jaren van die regen af.”

Rien Kuyvenhoven

Natuurlijk zijn de vijf bestuursleden de nacht voor de Berkelse ronde stiekem uit hun bedje gekropen om te kijken hoe de stand van zaken was wat betreft de buien die onze omgeving teisterden. De opbouw van het wedstrijdparcours vond zaterdag plaats onder weersomstandigheden die niet gewenst waren.
Pieter Zuijderwijk zette in de middag – toen alsnog het zonnetje doorkwam – uiteen wat het slechte weer voor extra werk voor de organisatie meebracht.
“We moesten er met rijplaten voor zorgen dat er niet al te veel schade ontstond bi het aan- en wegrijden in het Huijgensplantsoen. Tijdens de eerste wedstrijden vielen de weersomstandigheden nog wel mee, maar tijdens de Dikke Bandenrace ging het allemaal los. We moesten het zelfs onderbreken in verband met onweer. Jammer, dat er ook enkele valpartijen waren waarvoor de EHBO in actie moest komen”.
De laatste categorie, de Sportklasse, was gezegend met beter weer waardoor de toeschouwers toch nog een wedstrijd te zien kregen die op de rechte stukken de snelheid tot boven de vijftig kilometer deed oplopen.

Ontsnapping

De twee koplopers Henk de Jong uit Nieuwveen en uit Bergschenhoek Tjalle de Jong gaven deze wedstrijd kleur met een ontsnapping die de achtervolgers deed rillen. Opgezweept door speaker Henk van der Linden konden ook de achtervolgers geen vat krijgen op het tweetal waar uiteindelijk Henk de Jong uit Nieuwveen de sterkste bleek. Hij kwam met een grote grijns over de streep en wilde ook het Berkelse publiek zijn ontlading niet onthouden. “Ja, ik moet bekennen dat ik wel heel blij ben met deze eerste plaats”, bracht hij zijn vreugde onder woorden. “Ik ben de laatste weken goed bezig, zeker om goede uitslagen te rijden. Toen we eenmaal dat gaatje hadden geslagen wist ik dat het goed zat.”
En Tjalle de Jong? Hij gaf ruiterlijk toe, dat zijn naamgenoot deze middag de sterkste was. Jan Metselaar uit Bergschenhoek kwam tot een twintigste plaats in deze categorie.
Een tegenvaller was er bij de nieuwelingen waar de plaatselijke favoriet Sten Verzijl, die volgens insiders in een kansrijke positie lag, in de laatste ronde bij het doorkomen in de laatste bocht met enkele coureurs tegen de Berkels straatstenen ging. Om uiteindelijk als zesde over de eindstreep te komen lopen waar Bleiswijker Thijs Brugging tot een elfde plaats kwam.
In de Masters 50+ werd Berkelaar Bert Havenaar vierde terwijl Berkels bloed Dick en Jaap van der Breggen respectievelijk tot een elfde en twintigste plaats kwamen.

Sponsors

Ondanks de weersomstandigheden toch tevreden gezichten bij het Berkels comité ook wat betreft de medewerking die zij kregen van de vele sponsors die al jaren de wielersport een warm hart toedragen.
Pierino van der Burg: “We willen onze waardering uitspreken richting alle sponsors. We begrijpen het als er eens gezegd wordt ‘dit jaar niet want we hebben deze keer voor iets anders gekozen’. Maar we zijn gelukkig met het feit dat er nog voldoende mensen zijn die iets met de wielersport hebben”.
Voorzitter Leon Brabander noemde het ondanks de weersomstandigheden een dag die goed verliep. En ook was hij blij dat een bekende naam in de wielersport, Martijn Rassenberg bij de nieuwelingen, op het podium stond met zijn eerste plaats. “Tevens vond ik het een unicum, dat wij deze dag rechtstreeks op radio en RTV Lansingerland waren. We zetten als team ook telkens stapjes vooruit. Reken er maar op, dat er volgend jaar zeker weer staan!”

Uitslagen renners Lansingerland

Nieuwelingen: 06. Sten Verzijl (Berkel en Rodenrijs), 11. Thijs Brugging (Bleiswijk).
Junioren: 09 Jasper van de Broek (Berkel en Rodenrijs), 13. Maurice Sprockel (Berkel en Rodenrijs).
Funklasse: 04. Bert Havenaar (Berkel en Rodenrijs).
Sportklasse: 02. Tjalle de Jong (Bergschenhoek),15. Marcus Bakker (Bergschenhoek), 18. Erwin Meijer (Bergschenhoek), 20. Jan Metselaar (Bergschenhoek), 21. Mitja van Toorenburg (Berkel en Rodenrijs).

Check Also

Lansingerland gaat ‘van gas los’

Lansingerland - Om in 2050 CO² neutraal te zijn, zullen we er met elkaar voor moeten gaan zorgen dat de bestaande 23.000 woningen in Lansingerland van het aardgas los gaan. Dit betekent per jaar gemiddeld 719 woningen. Een flinke opgave, waarmee in Berkel en Rodenrijs een start gemaakt gaat worden.