dinsdag 17 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Bob van der Ploeg viert 50-jarig jubileum met koor en familie

Bob van der Ploeg viert 50-jarig jubileum met koor en familie

Huldiging oud-voorzitter HCM

Bob van der Ploeg viert 50-jarig jubileum met koor en familie

Berkel en Rodenrijs – Het was maandag 4 september wel even slikken voor Bob van der Ploeg, oud-voorzitter van het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM), toen aan het begin van de wekelijkse oefenavond zijn echtgenote en naaste familie de kerkzaal van De Ark binnenkwamen. Een vooropgezet plan, zo bleek al snel.

John Hofman

Van der Ploeg (81) is al 50 jaar lid van het koor, waarvan ongeveer 35 jaar als voorzitter. Zo’n jubileum kun je niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus zong het koor, en Bob deed uiteraard enthousiast mee, vooraf enkele mooie liederen zoals het ‘Wohl Mir Dass ich Jesum habe’, van J.S. Bach en een van Bob’s favoriete zangnummers.
Op 1 september 1967 werd hij lid van het toenmalige Hillegersberg Christelijk Mannenkoor. In 1984 kwam het koor definitief naar Berkel en Rodenrijs, kreeg de naam Hollands Christelijk Mannenkoor, ook vanwege het te aantal leden uit (nu) Lansingerland en werd haar oefenruimte De Ark. In 1989 kwam de huidige dirigent Arjan Breukhoven het koor leiden en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven, tot grote vreugde van het hele koor dat inmiddels al 64 jaar bestaat.
In 2014 werd Bob tot erevoorzitter benoemd. Hij heeft tevens aan de wieg gestaan van de Kerst-Inn , elk jaar gehouden in de bedrijfsgebouwen van Royal Lemkes in Bleiswijk.

Huldiging

Maandag werd Bob in het zonnetje gezet en werd hem door voorzitter Dirk Beerta een beeldje overhandigd, als dank voor zijn tomeloze inzet al die jaren voor het HCM. Echtgenote Edith deelde mee in de feestvreugde en kreeg een boeket bloemen. Zij is haar man al die jaren tot steun geweest in zijn werk voor het koor. Dirigent Breukhoven zei dat hij prima had samengewerkt met Bob als voorzitter en dat er altijd wederzijds respect voor elkaar was geweest. Bob zei, in zijn dankwoord, blij te zijn dat het koor altijd de boodschap van het evangelie zingend heeft uitgedragen. “We hebben in al die jaren heel wat meegemaakt. Inmiddels is ons een aantal leden ontvallen door leeftijd en/of ziekte. De medewerking aan kerkdiensten en dergelijke was vroeger een stuk minder dan nu het geval is. Die is sterk verbeterd”, aldus Van der Ploeg die meedeelde dat hij eind dit jaar zal stoppen bij het koor, mede gezien zijn leeftijd. “We waren vaak samen in de oppositie, maar wel altijd in het belang van het koor.” Aan het einde van de huldiging werd hij nog toegezongen met het bekende ‘De Heer zal u uitkomst geven’. Daarna bleef men nog gezellig bij elkaar om wat te drinken en bij te praten.
Overigens zijn nieuwe leden van harte welkom bij het koor! Komt u gerust eens op een maandagavond vanaf 19.30 uur even naar De Ark aan de Oranjestraat, om te luisteren naar het koor. Wellicht wordt u ook enthousiast!

Check Also

Gespot!

Gespot! Bleiswijk – Deze foto werd ’s nachts op de Rottedijk te Bleiswijk gemaakt door …