dinsdag 19 juni 2018 | week 25
Home » Politiek » Plaatsen geluidsschermen in Bleiswijk loopt vertraging op
Lansingerland - Het zit al een tijdje in de planning dat er geluidsschermen langs de N209 komen. Nu het project in de uitvoerende fase terechtkomt doemen er praktische problemen ter hoogte van het traject Bleiswijk op. “Het gaat door, maar het loopt wel vertraging op,” vertelde wethouder Simon Fortuyn.

Plaatsen geluidsschermen in Bleiswijk loopt vertraging op

Lansingerland – Het zit al een tijdje in de planning dat er geluidsschermen langs de N209 komen. Nu het project in de uitvoerende fase terechtkomt doemen er praktische problemen ter hoogte van het traject Bleiswijk op. “Het gaat door, maar het loopt wel vertraging op,” vertelde wethouder Simon Fortuyn.

Freek J. Zijlstra

Wethouder Fortuyn spreekt van ‘ruis op de lijn’. “Er is gesproken met bewoners en het project staat helemaal niet op losse schroeven. Het gaat écht door! Dat wil ik benadrukken,” zegt Fortuyn.
De kosten van het traject Bergschenhoek en Bleiswijk wordt begroot op € 5 miljoen. Voor het traject ter hoogte van Kruisweg worden de kosten van € 1 miljoen opgehoest door Lansingerland, de provincie en Prisma.
“Vooraf is onvoldoende goed naar mogelijke knelpunten ter hoogte van Bleiswijk gekeken, zoals de ligging van sloten en niet te verplaatsen bomen. Daardoor moet een nieuw ontwerp gemaakt worden met de beste positie van de geluidsschermen om door versmalling filevorming te voorkomen en onvermijdelijk zullen de kosten hoger uitvallen, waarvoor de financiën eerst geregeld moeten worden.”

Check Also

VIP Lansingerland tevreden over de opkomst Maatjesmarkt

Bergschenhoek - Ondanks het warme weer van zaterdag 26 mei is de organisatie van de eerste Lansingerlandse Maatjes Informatie Markt tevreden over de opkomst. Tijdens de gezellige informatiemarkt waren er diverse organisaties uit Lansingerland aanwezig die op zoek zijn naar maatjes: Welzijn Lansingerland, Humanitas Lansingerland, Taalhuis van Bibliotheek Oostland, Stichting VTV ZHN, Middin locatie het Carré en Jong Perspectief.