dinsdag 16 januari 2018 | week 03
Home » Algemeen » Voornemen tot fusie Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group

Voornemen tot fusie Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group

Voornemen tot fusie Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group

Lansingerland – Plantenkwekerij Leo Ammerlaan, plantenkwekerij Van der Lugt en de Grow Group hebben bekend gemaakt per 1 januari 2018 te willen fuseren. De combinatie presenteert zich onder de groepsnaam Plantise.

In de komende maanden wordt er verdere invulling gegeven aan de voorgenomen fusie en wordt deze in detail uitgewerkt met stafmedewerkers, medezeggenschaps- en ondernemersraden, banken en fiscus. Slagvaardigheid, geleidelijkheid én zorgvuldigheid zijn daarbij belangrijke vertrekpunten.
De plantenkwekerijen Leo Ammerlaan, Van der Lugt (beide uit Lansingerland) en de Grow Group (uit Naaldwijk met vestigingen in Bergschenhoek, Baarlo en Kessel) worden met een fusie één van de grootste marktpartijen in Nederland met een gezamenlijk kasoppervlakte van circa 55 hectare. Samen is er zeer veel expertise in de opkweek van groenten- en sierteeltplanten, in binnen- én buitenland.
De afgelopen maanden is samen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en er is bij de drie directies vertrouwen gegroeid en enthousiasme ontstaan over de kansen bij een vergaand samenwerkingsverband met voor ieder gelijkwaardig zeggenschap.

Kansrijke samenwerking

De drie partijen werken de komende maanden aan een volledige fusie op basis van gelijkwaardigheid. De fusieonderneming zal beter kunnen inspelen op marktontwikkelingen, benodigde expertise, kennisdeling en hogere kwaliteitsnormen vanuit een efficiënte schaalgrootte, scherpere inkoop en met ambities voor verder gaande internationalisering en ontplooiingskansen voor medewerkers.
Zo wordt een stevige basis voor groei gelegd, die de volledige instemming heeft van de directies, aandeelhouders en aan hen én aan de medewerkers nieuwe kansen biedt, ook als de vertrouwde omgeving na soms meer dan 100 jaar familiebedrijvigheid straks gaat veranderen.
Voor dit traject is Jos Stoit vrijgemaakt als fusiedirecteur. Hij blijft daarnaast voor een beperkt aantal uren ook algemeen directeur bij Van der Lugt.

Check Also

Verslagenheid groot bij zwaar getroffen tuinders

Bleiswijk - De storm die vorige week over ons land trok heeft ook Lansingerland niet onberoerd gelaten. In de hele gemeente vlogen pannen van de daken, bomen moesten het ontgelden, maar het episch centrum van de storm die woensdag met grote kracht over raasde bleek in Bleiswijk te liggen. Met name het glastuinbouwgebied rond de Groendalseweg werd zwaar getroffen.