zondag 22 juli 2018 | week 29
Home » Politiek » College van b. en w. is tevreden over viering 10 jaar Lansingerland
Lansingerland - In het kader van het tienjarig bestaan van Lansingerland werden er twee weekenden op rij mega grote evenementen door de gemeente georganiseerd. Het college van b. en w. kijkt met tevredenheid terug op de goed bezochte activiteiten waar op geen enkele manier ongeregeldheden of vervelende calamiteiten zijn opgetreden. De resultaten van het cliëntervaringsonderzoek over 2016 zijn gepubliceerd. De gemeente krijgt een dikke 7.

College van b. en w. is tevreden over viering 10 jaar Lansingerland

Onderzoek: gemeente krijgt een dikke 7

College van b. en w. is tevreden over viering 10 jaar Lansingerland

Lansingerland – In het kader van het tienjarig bestaan van Lansingerland werden er twee weekenden op rij mega grote evenementen door de gemeente georganiseerd. Het college van b. en w. kijkt met tevredenheid terug op de goed bezochte activiteiten waar op geen enkele manier ongeregeldheden of vervelende calamiteiten zijn opgetreden. De resultaten van het cliëntervaringsonderzoek over 2016 zijn gepubliceerd. De gemeente krijgt een dikke 7.

Freek J. Zijlstra

10 jaar Lansingerland

Burgemeester Pieter van de Stadt is niet alleen een sportieve man, maar ook een tevreden burgervader. Met gemak fietste hij de 100 km tijdens de Ride for the Roses en bij het foodtruckfeest had hij het uitstekend naar zijn zin. “Ik heb met smaak een ambachtelijk gemaakte hamburger voor een schappelijke prijs gegeten”, aldus een burgemeester die zichtbaar opgelucht was dat de evenementen zonder incidenten zijn verlopen. Tijdens het maandelijks gesprek van het college met de pers uitte hij zijn dankbaarheid over het mooie weer, de grote aantallen bezoekers en deelnemers. “Naar schatting 35.000 mensen bezochten het truckersweekend, er was een goede sfeer; op en top een dorpsfeest voor alle leeftijden!” Aan de Ride for the Roses deden 7100 fietsers mee. Hieraan is door een grote groep vrijwilligers maandenlang gewerkt en met succes. “Het is een regio-breed evenement geworden, met een recordhoge opbrengst. Ook hier zijn geen ongelukken of vervelende incidenten geweest. Ik wil natuurlijk niet onvermeld laten de eveneens fantastisch verlopen Halve Marathon Oostland. Bedankt allemaal voor jullie inzet! Jammer dat het nu allemaal weer voorbij is,” aldus Van de Stadt.

Cliëntervaringsonderzoek

Wethouders Jeroen Heuvelink en Ankie van Tatenhove rapporteerden een dikke voldoende voor het recent gehouden cliëntervaringsonderzoek naar de toegankelijkheid en het gebruik van Jeugdhulp en de Wmo. In totaal 1.928 cliënten werden benaderd die in 2016 gebruik maakten van ondersteuning in het kader van Jeugdhulp of de Wmo. Respectievelijk 17% (157 van 928) en 42% (423 van 1000 ) van de cliënten namen aan het onderzoek deel.
Van de Jeugdhulp-cliënten weet 70% hulp op de goede plek te vinden. Toch vindt 36% dat ze niet snel genoeg geholpen worden. Men is positief (89%) over de respectvolle bejegening door de hulpverleners en dat hun vraag serieus genomen wordt. Driekwart van de jeugdcliënten voelt zich beter door de ontvangen hulp. Men kan het verhaal kwijt en er wordt naar ze geluisterd. Een verbeterpunt is de lange wachttijd voordat (de juiste) zorg wordt geleverd.
Van de Wmo-cliënten wist 70% waar men met de hulpvraag terecht kon. Men is te spreken over de deskundigheid van de medewerker en de snelheid waarmee men geholpen werd. Slechts 30% was op de hoogte van de mogelijkheid van onafhankelijke cliëntondersteuning. Driekwart is tevreden over het uiteindelijke resultaat dat zorgt voor positieve effecten in het dagelijks leven.

Check Also

Lucas Vokurka nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland

Lucas Vokurka nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland Lansingerland – Het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland …