maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Wat vindt u het beste idee voor Lansingerland?
Lansingerland - Stem op het mooiste, leukste of beste Lansingerlands initiatief! Dat is de oproep waaraan u nog een week lang gehoor kunt geven. In februari van dit jaar werden initiatiefnemers opgeroepen ideeën in te dienen, waardoor de woonomgeving mooier, socialer, duurzamer of groener zou kunnen worden. U kunt nu uw voorkeurstem uitbrengen via de website van de gemeente Lansingerland, www.lansingerland.nl. Dit kan tot 20 september aanstaande.

Wat vindt u het beste idee voor Lansingerland?

Stemmen kan tot 20 september 2017

Wat vindt u het beste idee voor Lansingerland?

Lansingerland – Stem op het mooiste, leukste of beste Lansingerlands initiatief! Dat is de oproep waaraan u nog een week lang gehoor kunt geven. In februari van dit jaar werden initiatiefnemers opgeroepen ideeën in te dienen, waardoor de woonomgeving mooier, socialer, duurzamer of groener zou kunnen worden. U kunt nu uw voorkeurstem uitbrengen via de website van de gemeente Lansingerland, www.lansingerland.nl. Dit kan tot 20 september aanstaande.

Freek J. Zijlstra

Negen inwoners presenteerden op 9 maart jongstleden hun ludieke, praktische of baanbrekende ideeën. Op de website van de gemeente zijn deze pitches nog eens terug te zien. Men kan eenmalig tot 20 september stemmen op een favoriet idee. Op 31 oktober beslist de gemeenteraad welk initiatief of initiatieven een aanmoedigingsbedrag ontvangen. Dat is per definitie de helft van de geraamde kosten.

We vatten nog even de negen ideeën samen bij het maken van een keuze.

Kerstbomenbos

Tjally Richardson heeft het idee om elk jaar van de kerstbomen met kluit op den duur een heus bos te creëren in het Annie M.G. Schmidtpark. Ze ziet het over een paar jaar helemaal voor zich: ter plaatse een kerstmarkt met een glaasje glühwein en gezellig kerstliedjes zingen.

Knusser Bleiswijk

Kees Colin vindt dat de dorpskern van Bleiswijk wel een gezelligheidsimpuls mag krijgen. Hij wil dat realiseren door bloembakken, hanging baskets en meer kleur in de winkelstraten aan te brengen. Dan nog wat platanen en voilà, de kale plekken zijn er niet meer!

Zangfietspad

Silvia Wessels wil het iedereen tijdens het fietsen wel toezingen dat het best allemaal wat vrolijker mag. Ze gooit alle remmen los op het zangfietspad dat haar redding is om de schaamte voorbij te zijn. Wilt u dat ook, dan kunt u op haar initiatief stemmen.

Veilig op weg naar de natuur

Wim Hoogland houdt een warm pleidooi om van de ons omringende natuur te genieten, zoals de grutto’s, kieviten, kluten, aalscholvers, velduilen of zelfs de lepelaar. Om dat vogelparadijs veilig te kunnen bereiken moet de route ernaar toe via de Molenweg veiliger.

Kinderboerderij

Marc van Nassau wil dicht bij huis een plek om geitjes te voeren, konijnen te knuffelen of schapen te verzorgen, eigenlijk gewoon een kinderboerderij waar kinderen en volwassenen op een educatieve en recreatieve manier in aanraking komen met dieren en natuur.

Het labyrint

Koos Zijlstra zoekt een plek waar hij in het Annie M.G. Schmidtpark een beetje kan verdwalen, of beter gezegd zijn (levens)weg volgt in een labyrint van lijnen op een plateau waarvoor iedereen wordt uitgenodigd. Een plek om speels of serieus na te denken over de volgende stap.

Tol ’t Meerhek

Cor Overmeer ziet de terugkeer van het historische tolhek dat ooit tussen Berkel en Pijnacker stond, wel zitten en wil dat in ere herstellen. Met dit initiatief wordt in de Groenzoom iets van de historie weer zichtbaar gemaakt: de tol keert gelukkig niet terug, maar het bijbehorende tolhek wel.

LansingerZon

Martine van der Post breekt een lans voor het verduurzamen van de leefomgeving. Ze wil dat onder andere realiseren door het gebruik van zonnepanelen te stimuleren voor inwoners die onvoldoende middelen hebben om zelf een investering te doen. Dat kan nu via Lansinger Energiebank.

Belevingscentrum Lansingerland

Monique Spek wil een ontmoetingsplek waar ruimte is voor theater, dans, film, cursussen, workshops, lezingen en amusement. Alles bij elkaar op één locatie waar veel te beleven is. Maar waar je ook gewoon kunt zijn, praten en luisteren, jong en oud.

Check Also

Bijen houden open huis

Rottemeren – Op zaterdag 14 juli houdt de Rotterdamse bijenhoudersvereniging Ambrosiusgilde van 10.00 tot 17.00 …