maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt onder deskundige leiding gesport. Na afloop drinkt men gezellig een kopje koffie met elkaar. Ook niet-leden zijn welkom een keer te komen kijken en mee te gymmen. U bent al lid voor € 16 per jaar en men betaalt € 5 per maand om mee te gymen. Inlichtingen: Janny de Schepper, tel. 010-5115820.

Open inloop vrijwilligerswerk

Lansingerland – Voor wie op zoek is naar vrijwilligerswerk houdt VIP – Lansingerland elke 2e en 4e donderdag van de maand een Open inloop in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek. Tijd:? 10.30-11.30 uur. De eerstvolgende open inloop is op 14 september. Informatie: Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland via info@viplansingerland.nl, tel. 010 – 5225545 of kijk op viplansingerland.nl.

Ontwikkelen van digitale vaardigheden

Lansingerland – Vanaf september organiseert Bibliotheek Oostland weer een training waarmee de deelnemers hun digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Klik & Tik is een cursusprogramma voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met de computer en/of internet. Tijdens deze doorlopende cursus volgt iedere cursist een eigen leerlijn waardoor er op eigen tempo gewerkt kan worden. Het programma Digisterker is ontwikkeld om te leren werken met de digitale overheid. De cursus wordt in alle kernen van Lansingerland gegeven. Het bestaat uit drie lessen van twee uur. Kosten: € 10 voor de hele cursus. Informatie/aanmelding: Kimberly Steenbergen: via K.steenbergen@bibliotheekoostland.nl of 06-45684590.

Ontzorgmiddag

Lansingerland – Iedere vrijdag organiseert Welzijn Lansingerland de Ontzorgmiddag voor mantelzorgers. Hier zijn mantelzorgers, samen met degene voor wie zij zorgen, van harte welkom. Er wordt altijd gestart met een gezamenlijke lunch. De middag staat in het teken van ontmoeten en het doen van activiteiten. Tijd: 12.00-16.00 uur. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Aanmelden: tel. 010-5225545, contactpersoon is Chantal Kneppel.

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Lansingerland – VluchtelingenWerk komt op voor mensen die moesten vluchten voor hun leven en dat van hun geliefden. En geeft hen kans op een nieuw bestaan. Dat is wat zij willen, namelijk een normaal leven in veiligheid. VluchtelingenWerk wil dat zij meedoen in onze samenleving. Zij rekenen op VluchtelingenWerk. En VluchtelingenWerk op u. Doet u mee? Elke dag helpen de begeleiders vluchtelingen bij de eerste noodzakelijke stappen in onze maatschappij. Informatie: teamleiders VluchtelingenWerk Lansingerland, Ariel Savelberg en Bianca Vonk te bereiken via asavelberg@vluchtelingenwerk.nl en bvonk@vluchtelingenwerk.nl.

DIVOO; hulp bij verzorging huisdier

Lansingerland – Stichting DIVOO helpt ouderen die door ziekte of andere omstandigheden niet voor hun huisdier kunnen zorgen. Wanneer familie of buren niet in de gelegenheid zijn om te helpen, proberen de vrijwilligers van DIVOO zoveel mogelijk ondersteuning te bieden. Denk hierbij aan de hond uitlaten, de kattenbak verschonen of het konijn eten te geven. De hulp is kosteloos en in principe tijdelijk en is afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen en de mogelijkheden van de vrijwilligers. Informatie/aanmelding: neem contact op met de coördinator zorg en wandelen, tel. 06-16034418.

Klussendienst

Lansingerland – Voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen is er de klussendienst van Welzijn Lansingerland. De klussendienst kan helpen met kleine elektrische problemen, reparatie van de rollator, onderhoud van kleine tuintjes en het in elkaar zetten van klein meubilair. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- als bijdrage in de kosten. Contactpersonen: voor Bergschenhoek is dat Jan van Willigen, tel. 010 – 521 42 05, voor Bleiswijk Wim van Santen, tel. 010 – 521 35 41 en voor Berkel en Rodenrijs Ondine Duchenne, tel. 010 – 511 35 54 of 06 – 14710689. Ook kan men contact opnemen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

Tandem-maatjes project zoekt vrijwilligers/stagiaires

Lansingerland – Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Het Tandem-maatjes project van Humanitas is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is uw interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Jacqueline Henskens: j.henskens@humanitas.nl / 06-35118716 of kijk op http://www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland.

Filatelistisch evenement

Zoetermeer – In het kader van het 40-jarig jubileum van Buurtvereniging Buytenrode te Zoetermeer organiseert postzegelvereniging ZHPV op 30 september a.s. een filatelistisch evenement. Deze happening, van 11.00 tot 16.00 uur, is voor iedereen gratis toegankelijk. De locatie is: Buurtvereniging Buytenrode, César Franckrode 60 in Zoetermeer. Info: www.zhpv.nl.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Inloopbridge Bergschenhoek – Iedere donderdagmiddag, weer of geen weer, vakantietijd of geen vakantietijd is er …